lotte krijnzen
10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Lotte

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke, mede-Instagram mommy’s een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen! En omdat ik natuurlijk heel erg benieuwd ben hoe andere moeders hier in staan ;-). Deze week deelt mama Lotte haar geldgeheimen met ons!


 

Even voorstellen:

Ik ben Lotte (28), al ruim 8 jaar samen met Wouter (33), inmiddels 2,5 jaar getrouwd en afgelopen mei trotse mama geworden van ons zoontje Fos.

In september van dit jaar zijn we verhuisd van Hoorn naar Purmerend en zijn zowel Wouter als ik een nieuwe baan aangegaan. Waar Wouter binnen hetzelfde bedrijf gebleven is, ben ik naar een totaal andere werkgever overgestapt en heb, op de valreep, hier in december nog mijn start gemaakt.

Ik werk 32 uur bij een grote zorgorganisatie, waar ik voor een nieuwe locatie in Amsterdam mag meehelpen en meedenken met het opzetten van het secretariaat en de bedrijfsvoering. 32 uur klinkt en is veel in combinatie met het gezinsleven, maar voor ons prima te doen!

 

 

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Oei! Weet je dat we dat eigenlijk helemaal niet bijhouden. Ik gok dat dit ergens tussen de €80 en €150 zal zijn, ligt eraan of de voorraad luiers, wasmiddel en dergelijke weer aangevuld moeten worden. Wel doen we maar 1 keer in de week boodschappen, omdat ik er van overtuigd ben dat je op deze manier minder geld uitgeeft. Dit m.u.v. groente, fruit en babyartikelen 😉

2. Wat is je grootste miskoop?

Wouter zal nu meteen m`n laarzen uit Venetië roepen, maar echt, die trek ik nog aan!

Ik moet dan toch helaas onze auto zeggen.. Vlak na de geboorte van Fos kwam onze vorige auto niet door de APK keuring en hebben we in alle haast een nieuwe 2e hands auto á €3000,- aangeschaft, wat heb ik hier een spijt van! Heeft nu alweer allemaal kuren wat ons alleen maar geld kost, zo zonde!

3. Wat is je beste koop?

De Philips Avent stomer voor de voeding van Fos. Elke zondag maken we weer een nieuwe voorraad fruit- en groentehapjes, meneer vindt het heerlijk!

lotte krijnzen

 

4. Spaar je regelmatig?

We sparen iedere maand een vast bedrag naar de spaarrekening. Extra geld wat we halverwege het jaar ontvangen (eindejaarsuitkering, vakantiegeld, belastingdienst), gaat ook naar de spaar. Verder kopen we koopzegeltjes (lekker ouderwets ;-)) bij de boodschappen van de Albert Heijn, sparen de boekjes op en leveren een bulk tegelijkertijd in, vind ik een enorm leuke manier van sparen!

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

Dan ga ik toch voor 5 items van de Zara. Designer items zijn prachtig, maar met al die verschillende items kan je eindeloos combineren, perfect!

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Voor m’n gevoel kom ik tegenwoordig alleen nog maar in baby- en kinderwinkels, van Ikke & mama tot aan de Hema. Voor mezelf bestel ik vaak online bij de Wehkamp of H&M. Als ik dan toch de stad in ga? Steps, Vero Moda en Didi!

 

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Ik zou het grootste deel op de spaarrekening zetten en ervoor willen zorgen dat Fos zich in de toekomst geen zorgen hoeft te maken. Maar behalve dat zeg ik geen nee tegen een prachtige verre reis!

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Absoluut! Kon op mijn 21e al een huis kopen en hoeven ons nooit zorgen te maken. Ben onlangs overgestapt van baan en heb mijn vaste contract ingeruild voor nu nog een tijdelijk dienstverband. Ik krijg vaak de vraag waarom ik deze keuze gemaakt heb, want ik had toch zekerheid? Klopt helemaal! Je moet alleen doen wat je gelukkig maakt 🙂 Iets met alles uit het leven halen wat erin zit!

9. Doe jij de belastingaangifte zelf?

Ja, wij doen deze zelf. Bij vragen klop ik bij m`n vader aan, mag hij lekker verder puzzelen.

10. Hoeveel staat er op dit moment op je rekening?

We hebben een flinke buffer op de spaarrekening en altijd genoeg geld op de lopende rekening. Rood staan doen we niet en de €0 grens komt nooit in zicht.

lotte krijnzen


Reactie Anne: Lieve Lotte. Wat gaat de tijd toch snel! Ik weet nog goed dat ik je begon te volgen op Twitter omdat we beiden een grote voorliefde voor hardlopen hadden en regelmatig meededen aan wedstrijden. Die liefde is bij mij een beetje verwaterd, maar bij jou zit ‘ie er nog steeds zie ik! Ontzettend goed dat je de andere baan hebt aangenomen, want doen waar je gelukkig van wordt is het belangrijkste! Zo denk ik ook en om deze reden heb ik ook een andere baan genomen. En nu is jullie knappe mannetje Fos er. Ik geniet van al zijn ontwikkelingen en het is ontzettend leuk om hem op te zien groeien! Op naar nog heel veel mooie en gelukkige jaren. In jullie nieuwe huis! 🙂

Volg je Lotte al op Instagram?  Fos is TE schattig!

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.