10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Shirley

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke Instagrammers een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen. Vandaag geef ik het woord aan Shirley Frehe. Shirley is 21 lentes jong, moeder van Yara (1), samen met Jorian en op Instagram bekend als Mom.of.Yara. Shirley heeft een ontzettend leuke baan, ze is namelijk kraamverzorgster!  Hoe regelt dit jonge gezin hun geldzaken?


Even voorstellen:

Ik ben Shirley, mama van Yara (16 maanden) en de vriendin van Jorian. Ik heb de allerleukste baan ooit, ik ben namelijk kraamverzorgster. Momenteel ben ik bezig aan het laatste deel van de bedrijfsopleiding en die hoop ik binnenkort af te ronden. Ik werk 8 a 10 dagen en ben er dan weer 7 of 8 vrij. In de dagen dat ik vrij ben geniet ik van mijn dochtertje, leuke uitstapjes en ben ik veel bezig met mijn Instagram.

 

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Pfoe, dat verschilt eigenlijk vaak. Wij doen meestal 1 keer in de 1,5 week grote boodschappen en komen dan gemiddeld op €90,- uit. Maar er zijn genoeg momenten dat we nog ‘even snel’ naar de supermarkt gaan. Laten we €85,- per week zeggen.

2. Wat is je grootste miskoop?

Toen wij ons huidige huis kochten had ik heel veel leuke ‘inrichtings ideeën’ in mijn hoofd. Helaas heb ik ook vrij extreme veranderdrang dus ligt 50% van wat ik 9 maanden geleden kocht, te verstoffen achter de schotten op zolder… genoeg miskoopjes dus!

3. Wat is je beste koop?

Dat is absoluut de Greentom kinderwagen die wij voor Yara hebben aangeschaft. Ik ben nog steeds zó blij met dat ding!

 

4. Spaar je regelmatig? Of alleen wanneer het je uitkomt.

We hebben verschillende ‘potjes’ op de rekening waarop we iedere maand een vast bedrag sparen. Voor Yara sparen we ook een vast bedrag op de rekening die op haar 18e vrij komt.

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

5 items van Zara, zeker weten!

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Haha, heb je even!? Zara is altijd goed, daar koop ik regelmatig kleding voor Yara. Justjuul, LittleJet, Wollie kids en Tothemoonandbackkids zijn echt mijn favoriete offline shops!

 

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Ik zou een tweede auto aanschaffen, misschien een ander huis kopen en mijn familie blij maken met een leuk bedrag. Ook zou ik flink wat geld weg zetten voor Yara én ik zou een dag flink gaan shoppen. Doei 1 miljoen… haha

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Absoluut. Als je het voor het geld doet, moet je niet in de zorg gaan werken. Ik doe dit werk met alle liefde en geld is daarin een bijzaak.

9. Waar kan er in jouw huishouden nog wel op bezuinigd worden en waar zal je nooit op bezuinigen?

Ik denk dat we best wel wat zouden kunnen bezuinigen op boodschappen. Veel gezinnen maken zich er denk ik wel schuldig aan meer weg te gooien dan dat nodig zou zijn en zo ook wij. Als mijn vriend deze vraag zou moeten beantwoorden zou hij ‘kleding van Yara’ zeggen… ? Ik zou op vakanties niet bezuinigen. Ik vind het heerlijk om minimaal 1 keer per jaar op vakantie te gaan en vind dit ook belangrijk. We werken allebei hard en de momenten met z’n drieën koester ik!

10. Hoeveel staat er op dit moment op je rekening?

Minder dan 1 miljoen maar genoeg om 5 Zara items van te kopen! ?

Tot slot: Aan wie draag jij het stokje over?

Ik draag het stokje over aan Kirsten van @mijngelukje. Ik vind het een feestje om haar te volgen en ik vind haar echt een powervrouw/mom!


Reactie Anne: Wat een prachtig gezinnetje zijn jullie toch Yara! Ik heb enorm respect voor je hoe je je opleiding hebt afgerond, naast de zorg voor Yara. En uiteindelijk is het je allemaal mooi gelukt en heb je een prachtige baan bemachtigd als kraamverzorgster! Het lijkt me zo ontzettend bijzonder om in die eerste week een ‘newborn’ gezin te mogen begeleiden op de weg naar het mooiste van wat er is: het ouderschap. Toen mijn kraamverzorgster vertrok stond ik dan ook met tranen in mijn ogen. Wat was ik haar dankbaar voor al die wijze lessen. Lijkt me heel mooi om dat te mogen doen. Daarnaast maak je ook nog eens prachtige foto’s van je meisje en haar outfits dus ik zou iedereen willen aanraden jou te gaan volgen. Dankjewel voor je antwoorden!

Volg Shirley ook op Instagram.

Foto’s: Instagram Mom.of.Yara

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.