MM's Baby

Gratis en makkelijk uitnodigingen maken met Canva

Voor Mats zijn eerste verjaardag moesten er natuurlijk een aantal uitnodigingen de deur uit. Onze eerste uitnodiging voor een heus kinderfeestje. Alhoewel.. De laatste mensen vertrokken om 11 uur s’avonds. Toen de kinderen allang op bed lagen. Die eerste verjaardag is vooral leuk voor de ouders, nietwaar? Het was in ieder geval een onwijs succes. Vooraf kreeg ik veel positieve reacties op de uitnodigingen. Ik had ze enkel digitaal verstuurd via WhatsApp en het design zag er zogezegd ‘gelikt’ uit. Vandaag vertel ik hoe ik de uitnodiging voor Mats zijn eerste verjaardag heb gemaakt en hoe ook jij gratis, digitale uitnodigingen kunt maken in een handomdraai.


Toen wij vrienden en familie gingen uitnodigen voor onze budget-bruiloft, heb ik voor het eerst gebruik gemaakt van Canva. Een applicatie waarmee je de mogelijkheid hebt om niet alleen uitnodigingen, maar ook flyers, menukaarten, collages etc. kunt maken. En het is allemaal gratis! Kijk, dat zijn de leukere berichten. Uiteraard is er ook een betaalde versie, die vooral geschikt is voor ondernemingen. Voor een klein bedrag per maand heb je toegang tot veel meer designs om bijvoorbeeld een logo, een Facebook omslag, een Youtube thumbnail of noem maar op te maken. Je koopt dan tevens een afbeelding van goede kwaliteit, om het door jouw gemaakte ontwerp te verspreiden.

– Lees ook: Leuk alternatief voor beschuit met muisjes: Het recept voor een kraamtaart!

Canva is dus echt mijn favoriete app geworden om uitnodigingen te maken, dat begrijp je. Daarom besloot ik deze ook te gebruiken voor het 1e verjaardagsfeest van Mats. Makkelijk, goedkoop en hartstikke mooi!

Deze applicatie is zowel als app te gebruiken als via de website Canva.com. Die laatste heeft mijn voorkeur, omdat je een groter scherm hebt waardoor je wat preciezer kunt werken.

Account aanmaken op Canva

Registreer je gratis via Google of Facebook en laat Canva weten voor welke doeleinden je de dienst wilt gebruiken. Dit helpt hen en jezelf om de voorgestelde ontwerpen wat beter op je behoeftes te laten aansluiten. De website staat immers vol met duizenden ontwerpen en als je daar een ontwerp voor een kinderfeestje uitnodiging moet halen, dan ben je lang bezig.

hoe werkt canva

Gratis kinderfeest uitnodigingen maken met Canva

Vervolgens maak je een keuze in ontwerpen. Canva doet een voorstel op basis van jouw rol binnen het platform. Uitnodigingen, posters, flyers of een presentatie. You name it, Canva has it. Zodra je de keuze voor een bepaald design hebt gemaakt, kun je nog dieper gaan. Uitnodigingen zijn er namelijk in veel soorten en maten, zo ook bij Canva. Je hebt bijvoorbeeld talloze variaties in uitnodigingen voor bruiloften, een feest, een verjaardag of een kinderfeest.

 

uitnodigingen kinderfeestje maken

Uiteindelijk kom je in het dashboard van Canva terecht. Nu kun je dan echt beginnen met het samenstellen van jouw uitnodiging. Klik op het gewenste ontwerp en pas de tekst, afbeeldingen, lettertypes etc. aan. Totdat de uitnodiging helemaal is zoals jij hem in gedachten had. Verwijder elementen door op het prullenbakje rechtsboven te klikken, of wijzig ze door erop te klikken.

 

uitnodigingen maken kinderfeest canva

De uitnodiging voor Mats zijn 1e verjaardag

De achtergrond kun je aanpassen naar elk gewenst design. Van uni-kleuren tot zachte strepen. Experimenteer gewoon met alle mogelijkheden en uiteindelijk kom je tot het gewenste resultaat.

Ik besloot de schatkaart-uitnodiging te gebruiken voor Mats zijn eerste kinderfeestje. En ik als newborn-mama wil er natuurlijk niet al te veel tijd insteken. Tegenwoordig versturen we de uitnodigingen immers (bijna) allemaal digitaal.  Zoals je hieronder ziet, heb ik er niet heel veel aan veranderd. De achtergrond is wat minder fel en ik heb ons adres bij het schip geschreven. De extra mededeling van het broodje hamburger heb ik bij de schatkist neergezet. Mocht je een specifieke cadeauwens hebben, dan zou dat hier ook genoteerd kunnen worden.uitnodiging maken 1e verjaardag

Afijn, ik kreeg de mooiste reacties op deze ‘gelikte’ uitnodiging. En het leuke is: ik was er nog geen 10 minuten aan kwijt. Uiteindelijk download je de uitnodiging in JPG of PNG formaat en delen maar!

LET OP: Ik heb alleen de gratis elementen gebruikt. Er bevinden zich talloze in de applicatie. Mocht er toch een betaald element tussen staan, dan betaal je hier meestal 1$ voor en dit is te herkennen aan het dollarteken bij de afbeelding. Valt mee dus, maar let hier wel op.

En natuurlijk hoef je deze applicatie niet alleen te gebruiken voor kinderfeest uitnodigingen. Gebruik hem ook voor save the dates, babyshower kaartjes, jubileum uitnodigingen, menu kaarten, programma kaarten, toegangskaarten, etc… De opties zijn eindeloos.

Heb jij nog leuke tips voor het maken van kinderfeestjes uitnodigingen? Laat het me weten!

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.