10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Mishanou ( The Trendattendant)

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke Instagrammers een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen. Vandaag geef ik het woord aan Mishanou van Instagram account @thetrendattendant. Mishanou heeft een droombaan waarbij ze de hele wereld over vliegt. Ze is namelijk stewardess! Hoe beheert zij haar budget en waar zou zij op (kunnen) bezuinigen? Je leest het in een nieuwe blog –>


Even voorstellen:

Hi! Ik ben Mishanou, woonachtig in Amsterdam, ik mag de hele wereld rondvliegen door mijn baan als stewardess en mijn vrije tijd creëer ik content voor mijn site TheTrendAttendant.com. Als ik niet achter de laptop zit ben ik wel in de sportschool te vinden. Daarnaast heb ik een druk sociaal leven en ook nog verkering.

 

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Ik ben veel van huis maar wanneer ik wel thuis ben doe ik elke dag wel wat boodschappen (veelal biologisch). Soms €100,- in een week soms €50,-. Ik heb een app op mijn telefoon genaamd ‘GRIP’ van de ABN. Omdat ik nooit cash op zak heb is het wel handig om mijn uitgaven een beetje in de gaten te houden. Volgens de app geef ik het meeste geld uit aan boodschappen!

2. Wat is je grootste miskoop?

Ah, schoenen van Isabel Marant. Erg leuke bohemian boots maar de hak ervan was zo onhandig geplaatst. Deze zat ongeveer het midden van je voet. En ook nog eens een korte maar puntige neus. Kortom, ze zaten voor geen meter en ik kon er ook niet verder dan een meter op lopen. Dure schoenen vind ik sowieso een slechte investering. Eén keer over de Dam lopen en ze zijn verpest. Verder heb ik niet vaak miskopen. Als ik dat wel een keer heb is dat met kleding die ik in de sale heb gekocht. Achteraf gezien toch onpraktisch maar toch verleid door dat kaartje met ‘50% off’.

3. Wat is je beste koop?

Toch wel mijn Chanelle kind (de jumbo flap bag van Chanel). Het aanschaffen ervan ging niet helemaal van een leien dakje (ik heb er zelfs een hele blogpost aan besteed). Aangezien je tegenwoordig weinig tot geen rente meer krijgt op je spaarrekening is het geen gek idee om een designer tas aan te schaffen. Behoudt zijn waarde, er is één tot twee keer per jaar een prijsverhoging en daarom een veel betere investering!

 

4. Spaar je regelmatig? Of alleen wanneer het je uitkomt.

Ja, ik spaar iedere maand (automatisch) een vast bedrag, dus daar heb ik geen omkijken naar.

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

Oh, easy! Zeker een designer item! Liever een mooie designer klassieker dan tijdelijke trends die je na een paar keer dragen achter in de kast laat verdwijnen. Ook niet heel duurzaam. Vroeger kocht ik vaak dure kleding maar dat vind ik nu zonde. Ik investeer liever in mooie accessoires zoals tassen en sieraden en zo kan je iedere basic outfit oppimpen!

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Ik ben vooral fan van de Trend- en premium quality lijn van H&M, basics van Weekday en anything Zara. In het buitenland struin ik graag boetiekjes af met in Nederland onbekende merken en ook ga ik graag naar vintage winkels. Het leukste vind ik om designer met vintage te combineren. Als ik met spoed een outfitje nodig heb hop ik online naar Loavies want dat heb je de volgende dag dan al in huis.

 

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Deze vraag stel ik zelf heel vaak aan mensen en ik hoor eigenlijk altijd hetzelfde: een nieuwe auto met alle opties die mogelijk zijn en een nieuw (groter) huis. Ook voor mij geldt wel hetzelfde. Verder zou ik kijken of er iemand in mijn omgeving zit die het echt héél hard nodig heeft (en ja, wie vraagt wordt overgeslagen, haha). En zou ik mijn vriendinnen voor een weekend meenemen naar New York, all expenses paid en mogen ze van mij een designer tas uitkiezen.

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Ja zeker! Laatst is er met niet vliegende vrienden ter sprake gekomen wat men precies verdient en ik mag echt niet klagen. Ik heb door mijn werk ook veel fijne secundaire voordelen. Zo kan ik goedkoop vliegen (er moet dan wel een stoel over zijn). Slaap ik iedere week in 4 en 5 sterren hotels en deze worden ook betaald door de baas. Verder krijgen we per reis een vergoeding die we daar kunnen spenderen.

9. Waar kan er in jouw huishouden nog wel op bezuinigd worden en waar zal je nooit op bezuinigen?

Oh dat is heel dubbel, ik zou veel vaker thuis moeten eten en meal preppen. Mijn vriend en ik gaan wanneer we samen zijn best vaak uit eten (ik heb nooit zin om te koken) en in Amsterdam heb je op iedere hoek van de straat wel een leuk restaurant. Ook heb ik vaak ontbijt- of lunchafspraken buiten de deur. Anderzijds bezuinig ik ook weer niet op gezonde voeding. Wanneer ik boodschappen doe is dat voor 80% biologisch en daar hangt ook weer een prijskaartje aan. Door het vliegen kan ik veel producten in het buitenland kopen en daar weer op bezuinigen. Ik koop altijd speciale shampoo voor mijn afro haar in Amerika. Die is daar zeker 10 euro goedkoper dan in Nederland.

9. Hoeveel staat er op dit moment op je rekening?

Genoeg, haha!

10. Aan wie draag jij het stokje over?

Aan Melissa Ligthart (@melissa.ligthart) een hele hippe moeder uit Brabant. We volgen elkaar al vanaf dat ik op Instagram actief ben. Zij ziet er altijd zo leuk uit en ben benieuwd hoe ze dat doet met een dreumes van net een jaar.


Reactie Anne: Wat leuk om een keer de antwoorden van iemand te lezen die constant ‘on the road’ is! Op deze manier heb je inderdaad de kans om lekker veel leuke (en lekkere) dingen te shoppen die hier niet verkrijgbaar zijn. Jouw Instagram account staat altijd bomvol kleurrijke plaatjes en ik denk dat je echt één van de leukste banen hebt :-). Ik kan heel goed begrijpen dat je lekker buiten de deur eet en geld uitgeeft aan biologische producten. Het is echt heerlijk als dat kan en ook nog eens in de buurt zit.  Alex en ik deden het ook vaak toen we in Rotterdam waren en nog geen kind hadden. Love it! Ik blijf je prachtige foto’ s en superleuke blog volgen. Dan lijkt het een beetje alsof ik met je mee op reis ben 😉

Volg Kelly ook op Instagram.

Foto’s: Instagram @thetrendattendant

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.