Het salaris van.. Purse-Oonlijk

Het salaris van.. Lizzie (reisspecialist)

In de rubriek ‘ het salaris van…’ zijn lezers openhartig en eerlijk over hun salaris. In een eerdere blog heb ik het al eens gehad over het praten over je salaris en het taboe rondom dit onderwerp. Mensen zien het als een privé kwestie, maar tegenover vrienden en familie wordt hier doorgaans geen geheim van gemaakt. Toch zijn we stiekem heel erg geïnteresseerd in het onderwerp ‘salaris’ en heb ik het idee dat (vooral) millenials het taboe proberen te doorbreken. In dit artikel ga ik wat dieper in op het salaris van de persoon. Is hij/zij er tevreden mee? Staat het salaris in verhouding met diens opleiding en wat zou diegene voor wek doen als geld geen rol speelt? Vandaag vertelt Lizzie hoeveel zij verdient met haar baan als reisspecialist. Het is haar eerste baan in de reisbranche na een studie van ruim 4 jaar en heel veel reizen 🙂


Even voorstellen:

Mijn naam is Lizzie, 29 jaar en gek op reizen. Van mijn passie heb ik mijn beroep gemaakt. Ik werk als reisspecialist bij een grote reisorganisatie in Amsterdam. Via mijn eigen website www.globalizious.com schrijf ik graag over mijn eigen reiservaringen.

Om direct te beginnen; hoeveel verdien je per maand?

Tussen €1.800,- en €2.200,- bruto op basis van een 40-urige werkweek

Welke opleiding heb je gedaan en heb je deze afgerond?

Ik heb HBO International Media & Entertainment Management gedaan en de particuliere opleiding Tourism. Mijn HBO duurde 4 jaar, waarna ik de particuliere opleiding Tourism in een half jaar heb afgerond.

Sluit jouw opleiding aan bij je huidige baan?

Ja, de particuliere opleiding past helemaal bij mijn huidige functie!

Staat jouw salaris in verhouding met je studietijd en de kosten die hieraan verbonden waren?

Eigenlijk niet. Ik heb een particuliere studie gedaan die aardig prijzig was. Daarnaast heb ik een tijd niet kunnen werken omdat ik studeerde.

Hierop terugkijkend; zou je dan voor een andere studie hebben gekozen?

Ik had liever gelijk toerisme gestudeerd, ook al heb ik tijdens mijn IMEM opleiding een hoop gereisd en vloeiend Spaans geleerd. Dat was wel een groot pluspunt trouwens. Achteraf heb ik ook erg van die tijd genoten, behalve dan van het 2-jaar durende afstudeerproject 😉

Wat vind je leuk aan je werk en wat niet?

Ik vind het echt heerlijk om met reizen bezig te zijn. Daarnaast heb ik de mogelijkheid om een prachtige reis samen te stellen voor de klanten en komen de meest fantastische bestemmingen voorbij. Je wordt er zogezegd dus echt vrolijk van.

Hoe lang ben je al in deze functie werkzaam?

Ik doe dit werk inmiddels bijna één jaar.

Ben je over het algemeen tevreden met je salaris? Waarom wel/niet?

Het kan natuurlijk altijd meer.. Ik heb gelukkig lage maandlasten en een aantal financiële voordelen via mijn werk dus voor nu is het oké. Maar ik hoop dat er nog wel wat groei in zit.

Fijn dat je lage maandlasten hebt! Woon je samen of alleen?

Ik woon inderdaad alleen, dus dan zijn de kosten sowieso al wat lager.

Je hebt goede secundaire arbeidsvoorwaarden zo te horen, kun je een voorbeeld geven?

Via mijn werk kan ik korting op vluchten en accommodaties krijgen. Daarnaast heb ik elk jaar een
studiereis en aardig wat vakantiedagen!

Wat zijn je ambities? Zou je bijvoorbeeld fulltime willen gaan voor jouw blog?

Ik zou best wel graag als reisblogger mijn brood verdienen, maar ik vrees dat dat hem niet gaat worden. Ik zou misschien alles moeten laten vallen en al mijn tijd in mn blog stoppen, maar die stap vind ik te groot. Het blijft
dus een hobby voor wanneer er tijd is en ik er zin in heb.

Hoe combineer je jouw blog en sociale leven met jouw baan?

Mijn blog heeft geen mega groot bereik. dus het is nu puur voor de fun. Wanneer ik er tijd voor heb, dan werk ik er aan. De ene periode wat meer dan de andere. Ik ben nog niet zo ver dat ik er een vaste werkwijze voor heb, maar wie weet komt dat nog.

salaris van reisspecialist

Als salaris geen rol speelde, welke baan zou je dan het allerliefste aannemen?

Ik zou het liefst zo veel mogelijk reizen als journalist of fotograaf.

En waarom?

Ik wilde vroeger altijd al journalist worden en ben erg geïnteresseerd in fotografie. Dit combineren met reizen zou voor mij een fantastische droom zijn.

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.