salaris gemeente
Het salaris van.. Purse-Oonlijk

Het salaris van.. Jennifer (specialist online dienstverlening)

In de rubriek ‘ het salaris van…’ zijn lezers openhartig en eerlijk over hun salaris. In een eerdere blog heb ik het al eens gehad over het praten over je salaris en het taboe rondom dit onderwerp. In dit artikel ga ik wat dieper in op het salaris van de persoon. Is hij/zij er tevreden mee? Staat het salaris in verhouding met diens opleiding en wat zou diegene voor werk doen als geld geen rol speelt? Vandaag deelt Jennifer haar verdiensten als specialist online dienstverlening bij de gemeente. Hoe is het om te werken voor een niet-commerciele organisatie, hoe combineert zij haar carrière met het moederschap en is zij tevreden over haar salaris? 


Even voorstellen:

Ik ben Jennifer, 32 jaar, getrouwd met Niels, samen hebben we 2 kinderen, Oliver van 3 en June van 7 maanden. Ik werk 32 uur als Specialist Online Dienstverlening bij een gemeente. 

Om direct met de deur in huis te vallen: wat is jouw salaris?

Ik verdien €3.300,- bruto.

Is dit je eerste baan?

Nee, hiervoor werkte ik twee jaar bij een non-profit stichting, en 5,5 jaar bij een andere gemeente.

salaris ambtenaar

Welke opleiding heb je gedaan?

Ik heb HBO Communicatie gestudeerd en afgerond. De opleiding duurt vier jaar en ik heb er vijf jaar over gedaan.

Sluit deze opleiding bij jouw huidige functie aan?

Zeker. Al heeft de technologie en social media tijdens mijn studie en de jaren daarna een enorme vlucht genomen. Dus was het wel een kwestie van bijspijkeren.

Staat dit salaris in verhouding met de kosten van je studie?

Ja, dat denk ik wel. Ik weet niet wat studievriendinnen op dit moment verdienen.

Waren de functies die je hiervoor hebt gehad vergelijkbaar in wat je nu doet?

Ja, mijn vorige functie was een soortgelijke functie, daar deed ik de PR & Communicatie.

Jouw vorige werkgevers bevinden zich allemaal niet in de commerciële sector. Heb je hier specifiek voor gekozen?

Dat klopt, ik heb ooit een blauwe maandag stage gelopen bij een bank, maar de sfeer die daar heerste paste al gelijk niet bij mij. Ik vind het zelf heel prettig om te werken in een sector waarbij ik iets kan betekenen voor de medemens.

Kun je een gemiddelde werkdag beschrijven?

Ik werk sinds 1 september bij mijn nieuwe werkgever. Daar werk ik op dit moment aan de uitrol van een nieuwe website. De website wordt volledig vernieuwd. Ik heb veel overleggen met vakgroepen om hun webpagina’s te bespreken en door te lopen. Het is mijn taak om de webpagina’s overzichtelijk en begrijpelijk te maken voor de inwoners, dus geen vakjargon meer en geen lappen tekst. Daarnaast zorg ik er samen met collega’s voor dat alle formulieren gedigitaliseerd worden. Ook posten we berichten op de social-media kanalen in overleg met de afdeling communicatie.

Welke secundaire arbeidsvoorwaarden heb je?

Ik krijg een parkeerkostenvergoeding, een telefoon en een laptop. Ik kan betaald ouderschapsverlof opnemen. In plaats van vakantiegeld en eindejaarsuitkering wordt het bedrag (17% van jaarsalaris) maandelijks opgebouwd. Dus je kunt kiezen om het bedrag maandelijks uit te laten keren als extra inkomen. Of juist alles in december. Maar je kunt het geld ook gebruiken om extra vakantiedagen te kopen. Daarnaast ontvang ik €750,-  opleidingsbudget dat ik kan gebruiken voor opleidingen, cursussen of trainingen. En je krijgt collectiviteitskorting bij een zorgverzekeraar.

salaris gemeente

Ben je tevreden met je salaris?

Ik ben zeker tevreden. Het is ruim voldoende om goed van te kunnen leven. We kunnen geld opzij zetten voor de kinderen voor hun studie later. We kunnen sparen en we houden geld over voor mooie reizen.

Ben je, sinds je moeder bent, minder gaan werken dan voorheen? En heb je een goede balans gevonden tussen het moederschap en je carrière?

In eerste instantie wel toen mijn zoon werd geboren in 2016. Ik heb eerst een jaar ouderschapsverlof genomen voor 1 dag in de week. En na dat jaar ging ik van 32 naar 28 uur per week. Afgelopen september ben ik begonnen met een nieuwe baan en die is 32 uur per week. Dat is weer even wennen. ‘S avonds al de kleren voor iedereen klaarleggen, de ontbijttafel dekken, onze lunch alvast klaarmaken. Alles om het ’s ochtends soepel te laten verlopen. Maar ik vind deze combi van werken en zorgen erg fijn. Ik vind mezelf een leuker mens als ik op beide vlakken genoeg uitdaging heb.

Werkt jouw partner fulltime of parttime?

Mijn man heeft sinds kort een nieuwe baan en werkt 36 uur in de week.

Wat zijn je toekomstplannen op carrièregebied?

Ik wil vooral groeien in mijn rol die ik nu heb als Specialist Online Dienstverlening. Ook zou ik graag, wanneer de kids groter zijn, nog een opleiding willen volgen voor professional organizer. Ik heb in augustus een informatiebijeenkomst bijgewoond en daar werd ik erg enthousiast van. Mensen helpen om huis, hoofd en administratie op orde te krijgen.

Hoe regel je dat met de opvang van de kinderen als jij en je man beiden moeten werken?

Niels heeft 1 dag in de week de zorg voor de kids, ik 1 dag en op de andere drie dagen gaan ze naar de crèche. We zijn recent verhuisd naar een andere regio, waardoor oma niet meer kan oppassen omdat het te ver is. Dat vind ik erg jammer. De kids starten deze maand met drie dagen opvang. Ik ben benieuwd hoe ze dat afgaat.

Als salaris geen rol speelde, welke baan zou je dan het allerliefste aannemen? En waarom?

Iets goeds doen voor de planeet, al is dat werk een druppel op de gloeiende plaat. Ik zou me dan aansluiten bij een milieuorganisatie, willen helpen de plastic soep opruimen, bewustwording creëren bij mensen.


Reactie Anne: Je baan klinkt ontzettend uitdagend, afwisselend en leuk! Kan me voorstellen dat je met plezier naar je werk gaat en met heel veel plezier weer terugkeert naar je kindjes. Lijkt me inderdaad wel wat harder werken om thuis alle voorbereidingen te treffen voor opvang en schooltje, maar een goede balans tussen carrière en moederschap is ontzettend belangrijk. En volgens mij heb je die wel gevonden 🙂 Heerlijk dat jullie de dingen kunnen doen die jullie willen doen en daarnaast kunnen sparen voor de toekomst van de kinderen. Minstens zo belangrijk. Dank voor je antwoorden Jennifer! En heel veel succes met de uitbouw van je verdere carrière 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Interessant om te lezen! Vind het altijd leuk om te lezen hoe andere mensen het doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.