willemijn 2wmn
10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Willemijn

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke Instagrammers een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen. Vandaag geef ik het woord aan Willemijn. Misschien ken je haar wel van het lifestyle platform 2wmn. Samen met Martine voorziet ze een grote groep van vrouwen van de laatste tips op het gebied van lifestyle, beauty, moederschap door middel van wekelijkse blogs en video’s. Daarnaast geven ze ons iedere week een kijkje in hun drukke leven als moeder via hun grappige, leuke en oh zo herkenbare weekvlogs. 


Even voorstellen:

Hoi! Ik ben Willemijn (28). Ik ben getrouwd met Djurre en samen hebben we twee zoontjes: Jelle van 2,5 en Gijs van 1,5. We wonen in Groningen, waar we net in onze nieuwbouwwoning zijn getrokken. Je kunt me kennen van de mommy lifestyleblog 2WMN.nl en het gelijknamige YouTubekanaal.

 

willemijn 2wmn

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Zo’n €100 tot €120 Euro. Dit is inclusief luiers en billendoekjes. Ik laat één keer per week alle boodschappen bezorgen. Heerlijk vind ik dat!

2. Wat is je grootste miskoop?

Een schommelstoel van bijna €500,- van Bloomingville. Leek me ideaal voor op de babykamer. Maar hij kraakt, neemt belachelijk veel ruimte in en ik vind hem toch niet zo mooi als ik dacht. Ai!

3. Wat is je beste koop?

Zo veel! 😉 Zo ben ik heel blij met mijn Mulberry Lily (designertas). Ook zonder mijn Macbook Pro kan ik niet leven. En in ons nieuwe huis ben ik heel blij met de eettafel en bank die me beiden een rib hebben gekost.

 

willemijn 2wmn

4. Spaar je regelmatig? Of alleen wanneer het je uitkomt.

We sparen elke maand, maar niet elke maand hetzelfde bedrag. We zijn beide ondernemer dus ons inkomen is variabel.

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

Liever 12 designer items per jaar kopen die van kwaliteit zijn dan 60 items die na 5 keer verwassen zijn. 🙂

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Toch wel Zara. 😉 Maar ook de Bijenkorf Amsterdam, Nikkie, Vanilia en H&M vind ik heel fijn.

willemijn 2wmn

 

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Ik zou het ergens in investeren, met het oog op mijn pensioen. Daarnaast zou ik met mijn gezin een paar maanden over de wereld gaan reizen.

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Ja.

9. Waar kan er in jouw huishouden nog wel op bezuinigd worden en waar zal je nooit op bezuinigen?

We bestellen vaak 1x per week eten. Al met al kom je maandelijks al gauw uit op €100/€120 aan take out. Dat vind ik eigenijk een beetje te gek en mag dus wel minder. Ik zou niet snel bezuinigen op kleding voor mijn kinderen en leuke dingen doen.

10. Hoeveel staat er op dit moment op je rekening?

Niet veel. Kuch! Is het alweer bijna payday? 😉


Reactie Anne: Willemijn, Ik volg jullie al sinds.. even denken. Geen idee eigenlijk! In ieder geval al heel lang 😉 Elke keer als je met Martine een reisje ging maken voor 2wmn/LLG en dit ging vastleggen op video voelde het voor mij alsof ik ook een beetje met jullie mee was. De vriendschap tussen jou en Martine is er één uit duizenden. Eentje waar ik -stiekem- best een beetje jaloers op ben ;-). Toen ik zwanger was van Mats ontdekte ik, niet veel later, dat wij op dezelfde dag waren uitgerekend. Toen je een paar dagen later dan deze datum van Gijs beviel, voelde ik mijzelf ineens heel erg zelfverzekerd. “Willemijn kan het nu voor de tweede keer, ze is nog super relaxt, dan kan jij het ook”. Drie dagen later was Mats er. Onze zoontjes lopen nog steeds heel erg gelijk in hun ontwikkeling, super leuk vind ik dat. Ik blijf genieten van jullie lachwekkende vlogs en mooie content en kijk uit naar de lancering van jullie allereerste boek! >3

Volg Willemijn ook op Instagram.

Foto’s: Instagram WilvanTien

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. T. Huisman zegt:

    De meeste gezinnen geven zo”n 100 euro of meer uit aan boodschappen. Het is soms wel moeilijk om binnen een bepaald budget te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.