10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Kirsten

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke Instagrammers een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen. Vandaag geef ik het woord aan Kirsten van het Instagram account @mijngelukje. Heel letterlijk gezegd, want haar mooie dochter Emma is inderdaad haar gelukje. Kirsten (24) is alleenstaande moeder, fotografe én ontzettend actief op Instagram waar ze je dagelijks verblijd met haar talent voor fotografie. Ik ben ontzettend benieuwd naar haar antwoorden. Lees je mee?


Even voorstellen:

Ik ben Kirsten, 24 jaar en woon met mijn dochter Emma Lieve (8mnd) bij mijn ouders. Ruim een jaar geleden kwam ik erachter dat ik ongepland zwanger was. Ik had 2,5 jaar een relatie met mijn vriend maar hij zag een kind niet zitten en verbrak de relatie. Tot heden nog niets van hem vernomen.

 

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Ik koop eigenlijk alleen eten voor Emma.. Ik gebruik de melk-poeder van het Kruidvat en haal af en toe een potje. De luiers haal ik altijd in de aanbieding, 4 pakken pampers voor €20,-. Hier doe ik denk ik een kleine maand mee? Ik geef dus denk ik gemiddeld €15,- per week uit aan boodschappen. Lekker goedkoop haha?

2. Wat is je grootste miskoop?

Ehm! Lastig. Ik denk toch dat, dat aan het begin van mijn zwangerschap is geweest. Heel veel neutrale kleertjes omdat ik nog niet wist wat het geslacht was. Ik heb die kleertjes natuurlijk nooit aangedaan bij Emma omdat ik iets meisjes achtigers toch leuker vond. Óh! En de speen. Ik kocht een hoeveelheid aan mooie spenen voor Emma.

Drie keer raden: mevrouw duimt.

3. Wat is je beste koop?

iPad! Haha oh zo slecht. Als Emma vroeg (lees; echt niet normaal vroeg) wakker is, zet ik even Videoland met kinderliedjes voor haar aan. Dan kan ik zelf even een half uurtje wakker worden en vervolgens kan de dag voor ons beginnen. Ook is de iPad super fijn als ik echt even mijzelf moet klaarmaken en Emma vindt dat haar middagslaapje 20 minuten duurt i.p.v. 2 uur.

 

4. Spaar je regelmatig? Of alleen wanneer het je uitkomt.

Wanneer het uitkomt. Ik krijg subsidie omdat ik alleenstaande moeder ben. Iedere maand wil ik daar €100,- van opzij leggen. Ook van de kinderbijslag zet ik de helft op mijn spaarrekening. Dit komt echt niet altijd uit hoor. Maar als het kan, doe ik het zeker!

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

5 items van Zara. Sowieso!

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Ik koop veel bij Zara. Maar als er een goede uitverkoop is neus ik ook altijd rond bij de Bijenkorf. Next & Mingo doen het ook erg goed in Emma haar kledingkast.

 

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

In ieder geval mijn moeder en stiefvader een groot deel geven! Zij hebben zo veel gedaan – en nog steeds – voor Emma en mij. Verder zou ik onwijs graag een eigen plekje willen voor ons 2. Wij wonen thuis met 7 personen en dat is soms echt heel erg druk.

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Ik ben zzp’er (fotograaf) en ik bepaal mijn prijzen zelf, dus ja! Ik ben tevreden.

9. Waar kan er in jouw huishouden nog wel op bezuinigd worden en waar zal je nooit op bezuinigen?

Kleding voor Emma natuurlijk. Iedere moeder kent het wel. Je koopt veel en veel te veel. Soms heeft ze het niet eens aangehad en is het weer te klein. Zó zonde, maar ik zie mezelf niet zo snel veranderen eigenlijk. Ik zou nooit bezuinigen op leuke dingen doen met vriendinnen. Ik vind het heerlijk om even een dagje Kirsten te zijn i.p.v. mama en dit wil ik ook echt minimaal 3x per maand kunnen doen.

10. Hoeveel staat er op dit moment op je rekening?

Nog genoeg om deze maand door te komen maar te weinig voor een vakantie naar curaçao of iets anders leuks ?

Aan wie draag jij het stokje over?

Ik draag het stokje over aan @meisjeop33. Zij is net als ik een alleenstaande moeder en ik ben benieuwd hoe zij dit allemaal heeft geregeld. Misschien kan ik er nog wat van leren!


Reactie Anne: Lieve Kirsten. Wat geniet ik van je plaatjes en wat heb ik een respect voor jou. Dit hoor je vast en zeker vaak, maar het maakt het niet minder waar. Zelf ben ik opgegroeid met een vader & moeder, maar mijn schoonmoeder is er vroeger ook alleen voor komen te staan. Ik denk dat zij veel van zichzelf in jou herkent. En wat is het fijn om omringd te zijn met lieve mensen die je hiermee helpen! Ik herken heel veel in het bezuinigen van je budget aan kleding. Maar ja, de kleding is ook zo leuk tegenwoordig.. Een week moederhart is voor kledingmerkjes de perfecte goudmijn. Afijn, ontzettend bedankt voor je openhartigheid! Ik ben er zeker van dat Emma niets zal missen, want een moederhart is groot genoeg om de liefde te geven die zij nodig heeft.

Volg Kirsten ook op Instagram.

Foto’s: Instagram @mijngelukje

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.