chantal horsthuis
10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Chantal

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke, mede-Instagram mommy’s (& daddy’s) een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen. Deze week is het aan Chantal om ons een kijkje te geven in haar financiële routine.  Elise Milou heeft het stokje overgedragen aan haar overgedragen en daar ben ik ontzettend blij mee. Door haar ben ik Chantal gaan volgen en ik ben op slag verliefd op haar 2 prachtige dochters! Lees je mee?


Even voorstellen:

Ik ben Chantal, een geboren Twentse, maar woon ondertussen al 8 jaar in Amsterdam. Het Twentse accent is er nog steeds ;). Ik ben getrouwd met Robert en samen hebben we nu twee kids. Aimée is bijna 2 en Zélie bijna 3 maanden. Na mijn opleiding ben ik meteen fulltime aan het werk gegaan in de schoenenbranche. Ik reisde de hele wereld over en zat voor langere tijd in Indonësie. De jaren daarna pakte ik bijna iedere week opnieuw een koffer in om naar alle metropolen in Europa te reizen en af en toe ook nog een verre reis van 2/3 weken naar het verre Oosten. Dreamjob zul je denken, dat was het ook, maar ik miste thuis te veel.

Na een jaartje in Nederland gewerkt te hebben bleek tijdens mijn eerste zwangerschap dat mijn contract niet verlengd zou worden. Toen heb ik de sprong in het diepe gewaagd en na de geboorte van Aimée ben ik voor mezelf begonnen als allround stylist. Ik vind alles op het vlak van styling leuk, dus heb verschillende klussen van een huis stylen, personen stylen tot een bruiloft stylen. Na mijn tweede verlof ga ik straks weer 2 dagen fulltime werken. Vind je het leuk om daar meer over te vinden dan kun je dat vinden op mijn website; www.chantalhorsthuis.com

 

chantal horsthuis

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

We geven gemiddeld €440,- per maand uit. Deze vraag was een goede reden om eens te kijken hoeveel we nu echt uitgeven. Zelf schatten we iedere maand de boodschappen rond de €400,- , maar dat ligt dus ondertussen al wat hoger, haha. Zou het met de kids te maken hebben ;)?

2. Wat is je grootste miskoop?

Ik denk eigenlijk nooit in de vorm van miskoop. Als ik iets niet veel gebruik verkoop ik het weer. Maar kan me eigenlijk niet iets bedenken wat echt een grote miskoop is geweest.

3. Wat is je beste koop?

Ons huis. We hebben het huis in 2014 gekocht en die heeft nu een dikke waardestijging. Voor Aimée naar school gaat willen we graag buiten de stad gaan wonen en dan is de overwaarde de we nu hebben een hele leuke meevaller.

 

chantal horsthuis

4. Spaar je regelmatig?

Ja, dat doe ik al sinds ik werk. Ik vind het fijn om een soort van spaarpotje op te bouwen. Alhoewel ik nu langgg niet zoveel kan sparen als toen ik fulltime werkte. Maar hé, alle beetje helpen. En daarnaast vind ik het erg belangrijk om te sparen voor de kids. Dan kunnen we ze straks alvast een fijne buffer meegeven.

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

5 items van de Zara of ik kies voor een duurzaam duurder item wat lang mee gaat. Maar dat hoeft van mij dan niet perse van een designer te zijn. Daar geef ik niet zoveel om.

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Voor mezelf shop ik het liefste bij de Zara (offline), daarnaast af en toe een statement item; bijvoorbeeld de heerlijke flare broeken van Stieglitz. Voor de kids shop ik ook erg veel bij de grote ketens zoals Zara en H&M (online). Verder heb ik voor de kids de laatste tijd veel gekocht bij Archive Store en en instagram accounts zoals @tekoddig en @the_littlecuties.

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Ons huis af betalen en lekker veel op reis gaan met de kids.

chantal stols

 

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Ja 🙂 Maar er is zeker nog veel groei mogelijk met mijn eigen bedrijf. Het is af en toe lastig, maar ik wil en moet het de tijd geven. Met twee kleine kids moet ik nu eenmaal keuzes maken en ik vind het ook heerlijk om tijd met hen te besteden.

9. Doe jij de belastingaangifte zelf?

Nee, dat besteden we uit. Vooral nu ik voor mezelf werk heb ik liever dat er iemand met ons mee kijkt.

10. Hoeveel staat er op dit moment op je rekening?

Op mijn eigen betaalrekening staat nu €263,17,-. We hebben daarnaast nog een gezamenlijke betaalrekening en spaarrekeningen.

Tot slot: Aan wie draag jij het stokje over?

Aan @enstijl ik heb haar op een event ontmoet toen we allebei zwanger waren van ons tweede kindje. Ik houd van haar droge humor op stories en is een interieuraddict net zoals ik, haha.


Reactie Anne: Wat een prachtige foto’s heb je toch op je feed staan Chantal! Ik kan er vol bewondering naar kijken. Je website ziet er overigens ook ontzettend goed uit, ik word helemaal blij van de setjes die je hebt gemaakt. Je kledingstijl spreekt deze ‘fashionlover’ dus ook zeker aan! Ontzettend stoer dat je voor jezelf hebt gekozen en nu dagelijks aan je passie kan werken. Dat van de boodschappen is voor veel moeders (waaronder ik) heel herkenbaar haha. Je raakt al snel overzicht op je wekelijkse uitgaven kwijt en de kosten voor onze kinderen kunnen hoog oplopen! Maar we hebben het er graag voor over ;-). Chantal, ontzettend bedankt voor het beantwoorden van deze vragen en ik wens je alle geluk en gezondheid met je prachtige gezin. En – niet te vergeten-  een succesvolle toekomst voor je eigen bedrijf!

Volg Chantal ook op Instagram.

Foto’s: Chantal Horsthuis

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.