beste baby kleding merken
MM onderzoekt MM's Baby

Welke kinderkleding merken scoren het beste op basis van prijs/kwaliteit?

De wereld van de kinderkleding merken. Het is me er één hoor. Je wilt er niet te veel geld aan spenderen, want je kroost is er binnen no-time weer uitgegroeid. Prachtig geweven kasjmieren truitjes van biologisch katoen zijn natuurlijk geweldig, maar als je kast er vol mee hangt is de bodem van je portemonnee inmiddels allang in zicht. Leuk als een echte ‘eye-catcher’ dus. Voor de overige items willen we niet te veel geld neerleggen, maar we willen er wel wat kwaliteit voor terug. Althans, de kwaliteit die je van baby/kinderkleding mag verwachten. En dat betekent dat ze in ieder geval vele wasbeurten en kruippartijen moeten overleven. Ik vroeg jullie om de meest favoriete kledingmerken waar de prijs/kwaliteit verhouding in orde is. En natuurlijk wilde ik ook jullie no-go’s weten. En daar kwamen oneindig veel reacties op. Ruim 100. En daar kan ik wel wat mee.


2 weken geleden plaatste ik deze oproep op Instagram stories en ik heb rustig de tijd genomen om de meer dan 100 reacties te verwerken. Wat me direct opviel: de reacties kwamen grotendeels overeen met elkaar. Dat laat dus zeker zien dat de ervaring per merk niet heel verschillend is, maar dat er in Nederland een rode draad loopt door de favoriete en niet-favoriete kledingmerken. Alleen maar goed voor de uitkomst! Ik vroeg mijn volgers hun favoriete merken te delen, maar daar vallen ook ‘private labels’ van grootwinkelketens onder, zoals Zeeman, H&M, Zara, Mango, etc.. 

beste baby kleding merken

Toen ik de stormvloed aan reacties ontving had ik mijn strategie nog niet helemaal uitgedacht. Maar dit kwam, naarmate ik de reacties doorlas, toch goed. Omdat veel volgers hun favoriete item van een bepaald merk noemen, besluit ik de ervaringen allereerst te segmenteren op basis van kledingstuk. Bij het ene merk worden broeken als favoriet item genoemd en bij het andere merk zijn het bijvoorbeeld de rompers of de sokjes. Dat maakt het een stuk makkelijker voor mij om op te schrijven en het leest gelijk wat fijner door.

Let op: Natuurlijk vertegenwoordigen onderstaande samenvattingen niet de mening van alle Nederlandse moeders. Het blijft toch een ervaring in combinatie met een mening die gedeeld worden en deze kunnen voor jou en mij anders zijn. Zie dit als een duwtje in de rug, mocht je tips hebben op het gebied van bepaalde kledingstukken.

De beste rompers

Mijn ervaring: voordat Mats geboren werd, kocht ik een lading rompers in maat 50 en 56 bij Hema en Zeeman. Je hebt er immers veel van nodig en daar is de prijs/kwaliteit verhouding goed in orde. Lidl bracht toen net zijn organic cotton collectie uit en de overslagrompers hiervan zijn de meest zachte die ik ooit heb gevoeld. Wat waren jullie reacties?
Het % is gebaseerd op volgers die de kwaliteit van rompers specifiek benoemen

 • Hema: 40% zegt de rompers van Hema het beste te vinden. Vooral de bio-rompertjes blijken populair.
 • Zeeman: 35% is erg tevreden over de kwaliteit van Zeeman. Maar dan wordt de bio-variant wel het meeste genoemd. De reguliere rompers zijn ook prima, maar de kwaliteit in stiksels/naden is hier minder.
 • Wibra: 15% is lyrisch over de rompers van deze prijsvechter. Ook de bio-variant komt hier vaak voorbij. Voor een romper betaal je er gemiddeld €2/€3 en de kwaliteit is in verhouding erg goed.
 • H&M: 10% zegt naar de Hennes te gaan voor rompers. Goede kwaliteit/prijs verhouding en vooral het feit dat de rompers in enkele maten verkrijgbaar zijn is voor een sommigen een voordeel.
 • Lidl: 10% is enthousiast over de rompers van Lidl. Ze zijn voornamelijk van bio katoen gemaakt en voorzien van heel veel stretch. Zo enorm fijn. De stof voelt ook heel comfortabel aan. Deze staat zeker bovenaan mijn lijst.
 • Petit Bateau: 10% is erg tevreden over de kwaliteit van dit Franse merk. Je betaalt er een hoge prijs voor, maar krijgt er dus ook hoge kwaliteit voor terug. Tips om dit merk wat goedkoper te scoren: Vente-Exclusive, TK Maxx en de welbekende sale.

beste babykleding merken

De beste broekjes

Broekjes zijn altijd lastig geweest. Nederlandse kinderen hebben over het algemeen wat langere benen dan de Zuidelijke kindjes en diens merken. Ook ik heb er regelmatig last van. In Thailand heb ik een paar leuke harembroekjes gekocht die vervolgens veel te kort, maar ook veel te breed bleken te zijn. Nederlandse merken houden hier over het algemeen goed rekening mee, waardoor de prijs/kwaliteit verhouding in de hemel geprezen wordt. En nee, ze zijn niet goedkoop. Maar de uitverkoop en zelfs Marktplaats bieden beide heel veel opties.

Het % is gebaseerd op volgers die specifiek de kwaliteit van broeken benoemen

 • Name It: maar liefst 50% beveelt dit merk aan vanwege zijn slim-fit spijkerbroekjes. Ideaal voor de Nederlandse jongens en meisjes. Geen wonder, het merk is onderdeel van het Scandinavische Bestseller. Voor een broekje betaal je gemiddeld €25,- , maar dit is volgens velen dus in een prima verhouding met de kwaliteit.
 • Tumble ’n Dry: 20% vindt de broekjes van dit van origine – Nederlandse merk erg fijn. Niet goedkoop, want een jeans kost gemiddeld €30,- en de katoenen broekjes zo’n €20,-. Maar ook hier veelgehoord: de prijs/kwaliteit verhouding is dik in orde en de pasvorm is erg goed.
 • Hema: 10% benoemt de Hema broekjes als fijn. De prijs is er wat toegankelijker; namelijk zo’n €15,-. Pasvorm laat soms wel wat te wensen over voor de kindjes met langere benen, maar dat verschilt uiteraard per persoon.
 • Zeeman: 10%, waaronder ik zelf, is erg tevreden over de broekjes van de prijsvechter. Ik moet zeggen dat dit broekjes zijn die Mats perfect passen en je betaalt er ongeveer €8,- voor.

De beste schoenen en sokjes

Ook de schoenen kwamen voorbij. Ik heb het al eerder gehoord, maar zodra je kindje loopt is het verstandig om te investeren in goede schoentjes met een fijne pasvorm en sterke zool. Helaas is dit in de meeste gevallen de grootste investering. Maar toch ook wel heel belangrijk. Zelf heb ik nog niet heel veel ervaring, anders dan Nike en Zara, maar ik kreeg de volgende handige tips van volgers:

Bunnies, Schoesme, Omoda en Vingino werden allemaal even vaak genoemd. Ook hiervan blijkt de prijs/kwaliteit verhouding prima in orde te zijn.

Qua sneakers lijken Vans en Puma goed in de maak te vallen.

En sokjes? Daar kreeg ik verschillende reacties op met eenzelfde conclusie: de beste sokjes haal je bij Kruidvat.

beste kinderkleding merken

Beste prijs/kwaliteit verhouding

De meeste reacties omvatten daarnaast ook aanbevelingen zonder de opsomming van specifieke kledingstukken. Zo zijn er bijvoorbeeld wat volgers tevreden met de broekjes van Name-it, maar zijn ze over het algemeen ook erg te spreken over Zara en de Hema. Daarom hieronder een opsomming van de reacties op beste prijs/kwaliteit verhouding van kinderkleding merken over het algemeen. Hou je vast:

Onderstaande % zijn gebaseerd op reacties van het één merk. Vaak werden meer merken genoemd, vandaar de hogere percentages.

 • Tumble ’n Dry: 30% van de reacties. Een gedeelde eerste plek. Zoveel goede reacties op dit merk ontvangen! Zelf heb ik ook een aantal 2ehands – en nieuwe items van dit merk en het verschil is eerlijk gezegd niet te merken. De kwaliteit blijft erg lang goed en de kledingstukken schijnen ook vaak genoeg tegen een droger-rondje te kunnen.
 • Name it: 30% zegt dat het merk over het algemeen erg fijn is. Wat goedkoper dan Tumble ’n Dry, maar ook erg goed in kwaliteit. Broekjes zijn dus top (zie vorige hoofdstukje) maar de rest kan er ook prima mee door.
 • Hema: 25% is tevreden over de kwaliteit van dit warenhuis. Logisch, ik kan er ook altijd slagen. De collectie is er elk seizoen weer prachtig en de kleertjes hebben een prima levensduur voor 1 kind.
 • Zeeman: 25% gaat regelmatig naar de Zeeman.  Zoals hierboven al even genoemd zijn vooral (bio)rompers en broekjes populair. De normale rompers zijn wat stugger en kunnen klein uitvallen. Kies dus zeker voor de bio varianten! Ik ben er onlangs geslaagd voor een leuk spijkerjasje en broekje, maar je moet er wel snel bij zijn. De collectie vaak razendsnel weer uitverkocht.
 • H&M: 20% gaat naar de Zweedse winkelketen voor het kinderspul. Ook hier zijn de collecties altijd leuk en zijn de kleertjes van het biologische katoen erg fijn. Soms aan de prijzige kant vanwege het gebruik van luxe materialen. Maar hé. dan heb je ook wat.
 • Zara: 20% shopt de kinderafdeling van deze Spaanse gigant leeg. Geen wonder, ze hebben prachtige collecties. Nadeel is dat de kleding vaak te klein valt en dat brede hoofdjes (zoals die van Mats) niet altijd door het hoofdgat passen. Ook voor broekjes geldt soms dat de pasvorm wat afwijkt van onze Nederlandse maten waardoor ze al snel te kort kunnen zijn. Voor de rest: prima!
 • Lidl: 20% is fan van de kinder kledinglijn van Lidl. Ik ook. De overslag rompers en de babybroekjes: het meest zachte wat ik ooit heb gevoeld. Ook hier geen kwaad woord over gesproken.
 • Next: 15% shopt regelmatig bij Nextdirect.com . Zelf nog geen ervaring mee, maar ik heb er geen enkele negatieve reactie over gelezen. Prima in orde dus!
 • Noppies: 5% is erg blij met kleding van dit Nederlandse merk. Wel krijg ik vaak te horen dat het prijzig is en misschien wat ‘overrated’ door de vele marketing activiteiten van het merk. Al met al is iedereen toch tevreden als het aankomt op de prijs/kwaliteit verhouding.
 • Noeser: 5% zweert bij de prachtige stukken van dit Nederlandse merk. Ik ook. Deze items voelen echt als een cadeautje en vallen best klein. Je portemonnee wordt er minder blij van, voor een shirt betaal je gemiddeld €25,-. Maar dan heb je wel wat. Update 2019: helaas is Noeser begin dit jaar failliet verklaard. Zo jammer!
 • Tommy Hilfiger: 5% is zeer tevreden over de kwaliteit van dit merk. Vooral de polo’s vallen goed in de smaak en kunnen meerdere kinderjaren mee. Goed om te horen! Je betaalt er wat voor, net als het merk hierboven, maar dan heb je ook wat!

Minder goede prijs/kwaliteit verhouding

Tja, ik moet ze toch benoemen. Want een aantal merken kwamen ook niet zo positief voorbij:

 • Z8: 50% zegt dat dit Nederlandse merk prachtige items heeft, maar dat de kleding snel pilt en er na een aantal keer wassen ‘verwassen’ uit ziet. Zonde, want het is geen goedkoop merk. Desondanks nog steeds enorm populair. Mijn vriendin, die een eigen kinderkledingwinkel heeft, koopt het merk nog ieder seizoen in en raakt nagenoeg altijd uitverkocht. Toch hoort ze regelmatig dit soort opmerkingen/klachten. Update 2019: Inmiddels is de kwaliteit van Z8 sterk verbeterd!
 • Vingino: 35% heeft geen goede ervaringen met dit merk. Een klein aantal, want de schoenen zijn populair en de jasjes schijnen het ook goed te doen. Bij deze 25% is het vooral de prijs/kwaiteit verhouding die niet in orde lijkt te zijn. Je betaalt inderdaad flink voor een broekje/shirt en dan verwacht je een hoge kwaliteit. Maar.. ook hier geldt; dit kan per persoon verschillen.
 • Mango: 15% is niet heel tevreden over de Spaanse winkelketen. De kleding gaat niet zo lang mee als je verwacht en sommige kledingstukken vertonen snel gaatjes. Helaas heb ik er zelf ook ervaring mee. Hoewel ik de kleding enorm leuk vind, gaan ze inderdaad niet altijd even lang mee.
 • Shoeby: 10% vindt de prijs/kwaliteit verhouding hier niet in orde. Een klein aantal, dus ook hier verschillen de meningen uiteraard.

kinderkleding merken kwaliteit

Nieuwe kinderkleding merken ontdekken? Deze kwamen ook voorbij:

Ik kreeg ook een flink aantal positieve reacties over vrij onbekende merken die zeer positief werden beoordeeld. Daarnaast heb ik mijn vriendin gevraagd om haar nieuwe (en beste) merken in de winkel te benoemen:

 • Fresk: “Geweldig merk, hoge kwaliteit biologische babykleding”
 • Bnosy: “Kleurrijk, Nederlands merk”
 • Maed for Mini: “Rotterdams merk met donkere natuurkleuren en prachtige, zachte materialen”
 • Marmar Copenhagen: “Hoge kwaliteit kleding in zachte tinten en van oorsprong Deens merk”
 • Tygo & Vito: “Jongens kledingmerk bekend om zijn betaalbare stretch jeans met perfecte fit”
 • 1+ in the family: “Babykleding van biologische materialen in veelal grijs- en pasteltinten”
 • Mingo: “Kinderkleding met een simpel uiterlijk en van eerlijke oorsprong uit Europa”
 • Koko Noko: ” Stoere kinderkleding van een nieuw, Nederlands merk”
 • Molo: “Scandinavisch design van hoge kwaliteit”
 • Lily-Balou: “Duurzaam merk uit België. Vrolijke en trendy prints”

Ik hoop dat jullie wat aan dit artikel hebben, laat het me weten in de comments als je graag nog wat wilt toevoegen!

 

 

 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

6 Reacties

 1. 1 woord: Primark.

  Wat heeft die winkel mij een hoop geld bespaard! En prima kwaliteit, want 95% ligt in een doos te wachten voor een eventuele nr 2. ???

  1. Heb ik ook wat items van ja! De truitjes voor jongetjes vond ik wel wat breed, maar ben ook zeer te spreken over de kwaliteit!

   1. Sharon zegt:

    Ik had voor mijn zoon onverwoestbare jeans van Primark. Totaal niet verwacht!

 2. Carmen zegt:

  Lindex (Zweden) en Kiabi (Frankrijk) zijn ook leuke, redelijke budget, webshops!

  1. Thanks voor de tip! Kiabi bestel ik regelmatig, Lindex kende ik nog niet!

 3. ABC123 zegt:

  Ik zweer bij de rompers van Petit Bateau. Ja, ze zijn prijzig maar mijn zoon is slank en lang en vallen perfect. Vaak zie ik bij andere rompers dat ze vrij los om hem heen zitten en snel te kort zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.