MM test

BM test: Gezichtsreinigingsborstel Lidl

Enkele jaren geleden, toen er nog geen overschot aan beautyblogs was, bekeek ik dagelijks YouTube tutorials van Amerikaanse beauty-vloggers. De Clarisonic borstel kwam net in opkomst en de reacties waren lyrisch. Ondanks de hoge aanschafprijs van ruim €180,- was ik razend benieuwd naar de zogenoemde ‘wonderborstel’. Helaas heeft de lancering in Europa toen aardig lang op zich laten wachten waardoor mijn interesse inmiddels zijn dieptepunt had bereikt. Omdat er geen patent op de borstel rust, schoten de replica’s als boompjes uit de grond, met prijzen variërend van €10,- tot €100,-. Wat een verschil! Ik besloot de (bijna) goedkoopste versie te testen.


 eze gezichtsreinigingsborstel heb ik onlangs bij Lidl gekocht voor €14,99. Een koopje dus in vergelijking met de Clarisonic. De basic versie is te koop bij Ici Paris XL voor €129,95 en bevat 3 snelheden, een USB kabel en een timer. Er zijn ook andere borstelkoppen verkrijgbaar, afhankelijk van huidtype, maar die dienen apart aangeschaft te worden (van €20,- tot €30,-).

Een aantal vriendinnen bezitten de Clarisonic borstel en zijn er zeer tevreden mee. Na grondige reiniging met de borstel voelt hun huid als herboren aan. In de USB kabel geloof ik niet echt, want ik ben niet van plan om mijn gezicht grondig te reinigen op kantoor of waar dan ook. Mijn vriendinnen ook niet, dus het nut van de USB kabel valt al weg. En dan vind ik €130 voor een enkele borstel toch best wel veel. En ik zou Budgetmeisje niet zijn als ik eerst voor een goedkope variant ging. Op naar Lidl voor een gezichtsborstel!

gezichtsborstel reiniging

Het gaat hier om een gezichtreinigingsborstel van het merk Sanitas. Een Duits beautymerk dat o.a weegschalen, digitale thermometers, bloeddrukmeters en massage apparaten maakt. Een budget-variant van de Clarisonic dus. Voor €14,99 krijg ik een elektrische gezichtsborstel inclusief 3 verwisselbare borstelkoppen en 2 AAA batterijen. Het apparaat zelf is voorzien van 3 snelheden. Klinkt prima!

 

 

 

Ik besluit de middelste borstel te gebruiken, deze is voor de gevoelige huid. Ik heb een normale huid, maar deze verschilt nogal eens door de zwangerschapshormonen. Ik speel hiermee dus maar op ‘safe’ 😉

gezichtsreinigingsborstel sanitasDe borstel is, net als de Clarisonic, te gebruiken met je favoriete gezichts-cleanser. Hier dien je zelf voor te zorgen, het gaat dus enkel en alleen om de borstel die je krijgt en dus ook aan deze test wordt onderworpen. Afijn, mijn dagelijkse gezichtsreiniging bestaat o.a. uit een face-wash van Paula’s Choice. Erg fijn, je gezicht droogt er niet van uit en het heeft mij uit het dal geholpen van die ellendige zwangerschapspukkels.

 

 

paula's choice

 

Ik drapeer een half pompje van de cleanser op de borstel, nadat deze is natgemaakt met lauw water. Koud water kan ook, maar dat is gewoon vervelend ;-). Vervolgens maak ik ronddraaiende bewegingen over mijn gehele gezicht voor ongeveer 2-3 minuten.

Uiteindelijk haal ik de borstel van het apparaat, spoel hem af en dep mijn gezicht droog met een handdoek.

 

 

 

gezichtsreinigingsborstel lidl

Het resultaat? Een zijdezachte babyhuid. Nee, echt. Mijn gezicht voelt erg glad aan na het gebruik van deze borstel. Ik vermoed dat het voornamelijk de combinatie van (voorzichtig) scrubben is – wat natuurlijk de dode huidcellen verwijdert –  maar ook het intensieve gebruik van een cleanser.

Het voelt zeker verfrissend en fijn, maar ik denk oprecht dat het geen verschil maakt of ik nu de Clarisonic of deze ‘goedkope’ variant gebruik. Het wordt aanbevolen om de Clarisonic dagelijks te gebruiken voor optimaal resultaat. Hmm.. ik denk niet dat deze routine bij mij past. 2 x per week misschien?  Hoe dan ook, ik blijf deze borstel gebruiken en ben dus erg blij met deze aanwinst.


 

 

 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 Reacties

  1. Super leuk dat je dit getest hebt! Binnenkort ook maar eens naar de Lidl.. 🙂 Heb je het idee dat de pukkeltjes er ook echt minder van worden? xx Taat

    1. Leuk!! Bij mij waren mijn pukkeltjes voornamelijk een hormonale kwestie, maar ik denk dat je met deze routine wel je huid bacterievrij maakt en dus minder kwetsbaar voor verstoppingen van de talgkliertjes:-)

  2. Ja ik wil er al een tijdje één en ik vind dat zoiets niet al te veel mag kosten. Het is ook een beetje een hype en het kan ook nogal tegenvallen hoe je huid er op reageert. Ik ga eens kijken hoe populair het product is bij mijn Lidl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.