Geen categorie

Purse-Oonlijk: Daisy van ‘Home of Daisies’

Vorige week liet Sofie van ‘tussen dromen en leven’ ons zien hoe zij haar wekelijkse uitgaven heeft verdeeld. Deze week is het de beurt aan Daisy van lifestyle blog homeofdaisies.nl & foodblog daisieskitchen.com. Naast het bijhouden van deze 2 blogs, werkt ze ook nog 3 dagen per week. Ze woont samen met haar man, jonge hond Bentley en kat Bailey. Een groot gezin dus! 😉 Ik ben erg benieuwd hoe haar uitgavenpatroon eruit ziet. Lees je mee? 


Even voorstellen:

Ik ben Daisy, 29 jaar, getrouwd met Jochem en samenwonend met labradorpup Bentley (12 weken) en asielkat Bailey (7 jaar). Ik blog op mijn persoonlijke lifestyle website homeofdaisies.nl en mijn foodblog daisieskitchen.com. Alsof ik nog tijd over heb, werk ik 3 dagen per week als Communicatiemedewerker bij Omroep Zeeland. Qua uitgaven houd ik ervan om alles zo budgetproof mogelijk te doen, zodat ik geld overhoud voor mooie reisjes of af en toe heerlijk uit eten. Onze uitgaven zijn wel wat veranderd sinds we afgelopen jaar zijn verhuisd én allebei tijdelijk werkloos zijn geweest én er sinds kort een pup bij ons woont.

 

 

Maandag 20 februari


Geen uitgaven gedaan.

Totaal: € 0,-

 

Dinsdag 21 februari


Ik ontvang de aanvulling op mijn salaris van uwv omdat  ik momenteel minder werk dan bij vorige baas. Fijn zo’n klein extraatje. Ik scoor 2 flessen deo in de aanbieding + concealer bij Kruidvat. Was bijna op en op kantoor kan ik wel een opfrissertje gebruiken  (handig voor in bureaula) (€6.78) Als lunch niks gesmeerd vanmorgen, dus haal bij Jumbo 2 croissants en een flesje sap (€1.90) Ik shopte online een blazer en een paar handtasjes om uit te kiezen voor de bruiloft van volgende week. Hoef ik pas achteraf te betalen, dus dat kan ik vast rekken tot mijn volgende salaris. Jochem heeft boodschappen gedaan bij Jumbo (€12,29), Bakkerij Bart (€6,00) en scoort nieuwe badmatten bij Jysk (€21,00).

Totaal: € 47,97

Woensdag 21 februari


Met onze pup Bentley naar dierenarts voor zijn 12 weken prikjes. Meteen hondsdolheid genomen voor het geval we naar het buitenland gaan. Dit was rond de 55 euro. Helaas bleek hij oorontsteking te hebben dus daar nog een week druppels voor. In totaal hebben we €77,40 afgetikt. ’s Avonds ga ik naar de ladies night 50 shades darker. Ik sneak altijd eigen eten en drinken mee want vind het belachelijk duur. Haal bij Kruidvat naast 3 repen Milka  (ook als voorraad haha!) meteen shampoo en een kaars met hartjes(€5,75).

Totaal: € 83,15

Donderdag 22 februari


In de pauze sapje gekocht (€0.79) voor bij mijn lunch. Jochem heeft geen zin om te koken en wil langs de gouden bogen na het uitlaten van Bentley. We kiezen voor een aanbieding van 2 menu’s (€12.70).

Totaal: € 13,49

Vrijdag 23 februari


Maandag trouwt mijn schoonzus en Jochem wilde een nieuwe outfit. We scoren er 2 + een cadeautje voor een vriendin (totaal €81.50). Ik heb een mooie cadeau doos gezien bij HEMA die ik wil hebben voor het trouw cadeau en scoor meteen wat sieraden voor mijn outfit (€21.50). Bij Jamin nog wat snoep geschept die ik als versiering op de taart doe die ik voor het bruidspaar maak (€2.05).

Totaal: € 105,05

Zaterdag 24 februari


Ik haal wat boodschappen bij Lidl en zie wat goede aanbiedingen die ik meeneem (€26.65). Bij de dierenwinkel kopen we een nieuw voersysteem voor Bentley, want hij kan echt niet rustig eten. Daarnaast zijn de snoepjes en koekjes bijna op (€25,99). We tanken alvast de auto af voor komende week (€60,01).

Totaal: € 112,68

Zondag 25 februari


Geen uitgaven.


Totaal uitgaven deze week: €362,34

Conclusie Daisy:

Wow, dat ziet eruit alsof we veel geld hebben uitgegeven! Met je pinpas heb je dat echt niet in de gaten dat je zo veel uitgeeft. Nu was dit wel een uitzonderlijke week, met kleding kopen voor de bruiloft, naar de dierenarts en buiten de deur eten. Dat zijn niet echt dingen die we wekelijks doen. Vooral van de dierenarts schrok ik wel, dat was 2x zoveel als de vorige keer. Nu zijn zijn oortjes inmiddels genezen, dus hoop ik pas weer daarheen te hoeven als hij 1 jaar is voor zijn volgende prikken. De benzine krijg ik gelukkig deels terug via mijn werkgever, dat scheelt wel op de maandlasten. Komende week wel even rustig aan doen met de pinpas!


Reactie Anne:

Ik moet zeggen dat je de uitgaven en goed verdeeld hebt tussen noodzakelijk en wat dingen voor jullie zelf. Om het leuk te houden is het af en toe nodig om jezelf eens te verwennen met b.v. een etentje, iets lekkers voor bij de lunch en een avondje naar de film! Tja, dierenartsen zijn inderdaad geen goedkope grapjes, maar helaas wel noodzakelijk voor een blij en gezond huisdier. Ervan uitgaande dat dit geen maandelijkse kost is, net als de bruiloft van een familielid. De daaropvolgende week net wat rustiger aan doen is slim, zodat je aan het einde van de maand geen tekort komt 🙂 Iets wat iedereen, met goed verstand, volgens mij wel doet. Een gezond gelddagboek Daisy! Erg leuk om je uitgaven te zien, bedankt voor het delen ervan!

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.