praten over salaris
Geen categorie

Geld & Geluk: Met de billen bloot!

‘ Van samen boodschappen doen komt ruzie’. Niet verwacht dat deze zin zoveel herkenbaarheid zou uitlokken.  Tegenwoordig kunnen we prima samen door 1 deur bij de Albert Heijn, maar… in het begin van onze relatie stonden we regelmatig temidden van de pakken wasmiddel en zakken chips te discussiëren. Alex keek niet naar de prijs en ik lette op de kleintjes. Een knieperd en een ‘big spender’. Nee, dat gaat niet altijd samen. Gelukkig hebben we elkaar in de loop der jaren goed weten aan te vullen, maar een leuke anekdote is het wel. Dit en nog meer van onze financiële geheimpjes, frustraties en beste/miskopen waren eind december te vinden in de rubriek Geld & Geluk uit het AD magazine.


Toen de journaliste ging zitten, brandden we eigenlijk gelijk al los. Vanaf de aankoop van ons huis tot de discussies in de supermarkt. Vervolgens vroeg ze ons naar de taakverdeling wat betreft de financiën. Tja, wie doet dat eigenlijk, vroegen we onszelf af. We zitten er allebei constant bovenop. Vooral sinds we zoveel vaste lasten hebben dat plannen vooral een noodzaak is geworden. Een hypotheek, 2 auto’s en een kindje zorgen toch wel voor aardig wat maandelijkse kosten.

Nu budgetteren we er op los. Alex is wat zuiniger geworden en ik spendeer wat meer (joh, dat rijmt). Samen houden we elkaar prima in balans.

Die miskoop, de douchedeur, is echt een flater geweest. Spiksplinternieuwe, prachtige douchedeuren had ik besteld. Tijdens het in elkaar zetten knalde 1 wand compleet uit elkaar in duizend stukjes. Conclusie van de leverancier? Waarschijnlijk hadden we hem zelf laten vallen. OK. Meer miskopen zijn in een eerder blog terug te vinden, maar dit is toch wel de grootste. En de beste koop? Wat mij betreft de 2ehands kinderwagen (scheelde de helft) en volgens Alex het huis.

En ‘het liefste alles nieuw?’ Jazeker, wie wil dat nou niet! Maar dan wel voor een leuk prijsje natuurlijk, koopjesjagen is ‘my middle name’.

Bekijk het interview hieronder! Ik ben heeeel benieuwd wat jullie ervan vinden. We zijn echt met de billen bloot gegaan 😉

Oh ja, klein schoonheidsfoutje: Ik ben werkzaam als e-commerce marketeer.

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.