10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Lian

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke Instagrammers een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen. Vandaag geef ik het woord aan Lian. Op haar blog zijn de meest smakelijke baksels te vinden, een deel uit haar leven als moeder, maar je kunt er ook veel vinden over hun reizen naar Amerika. Kortom, een veelzijdig en oprecht persoon die ik via Instagram heb leren kennen. Hoe beheert zij de financiën? 


Even voorstellen:

Hoi! Ik ben Lian, 33 jaar oud, getrouwd en mama van Zoë (1,5). Na een aantal jaar als eerstegraads docent in het VO te hebben gewerkt, heb ik er na de geboorte van Zoë voor gekozen om ontslag te nemen. Om toch nog een beetje te werken kon ik als freelance content creator aan de slag voor Laura’s Bakery en verdien ik zo nu en dan iets met mijn eigen blog. Daar blog ik over reizen (met kinderen), guilte pleasure recepten en een stukje momlife, waarbij mijn liefde voor de Verenigde Staten de verbindende factor is.

 

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Dit moesten we even uitrekenen. Deze maand zaten we gemiddeld op €41,- per week. Dus ik gok dat we tussen de €40,- tot €60,- uitgeven wekelijks.

2. Wat is je grootste miskoop?

De aanschaf van veel van onze meubels toen we van een klein appartement naar ons eerste koophuis gingen. Veel van de nog nieuwe meubels waren binnen 2 jaar vervangen. Vooral de bank was in mijn ogen een (dure) miskoop.

3. Wat is je beste koop?

Wat een lastige vragen. Maar als ik kijk naar het laatste jaar dan is dat de framedrager waar we lang over hebben lopen wikken en wegen of we die wel of niet moesten kopen. We zijn heel blij dat we het toch hebben gedaan. Zoveel wandelingen op reis die we niet hadden kunnen doen zonder dat ding. Heel blij dat we het geld er aan hebben uitgegeven.

 

4. Spaar je regelmatig? Of alleen wanneer het je uitkomt.

Momenteel zet mijn man op het eind van de maand alles dat van zijn loon over is op de spaarrekening. Daardoor verschilt het per maand. Toen ik een vaste baan had spaarde ik ook mee.

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

Ik heb niet zoveel met designer items, maar tegelijkertijd ben ik op een punt in mijn leven dat ik liever investeer in kwaliteit dan kwantiteit.

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Ik ben niet heel trouw aan een specifieke winkel. Ben nu aan het afkicken van de Zara ;-). En verder shop ik vooral online, door wat ik zoek (type merk of product) in Google te tikken. Of ik koop bij toffe webshops die ik via Instagram heb gevonden.

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Een mooi huis met grote tuin kopen en geld overhouden om te reizen. Misschien een deel investeren. Geen idee eigenlijk.

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Als ik puur naar het geld kijk wat binnenkomt…nee. Maar ik weet dat dat te maken heeft met het feit dat ik maar een paar uurtjes in de week werk. Dus voor wat ik werk verdien ik prima. In mijn geval heb ik als zzp-er zelf in de hand hoeveel geld ik verdien, dus het is ook niet echt een salaris te noemen.

 

9. Waar kan er in jouw huishouden nog wel op bezuinigd worden en waar zal je nooit op bezuinigen?

We zijn het afgelopen jaar al flink aan het bezuinigen geweest, dus ik weet even niet waar we nog meer op zouden kunnen bezuinigen. Onze roadtrips door de VS is iets waar ik niet of nauwelijks op wil bezuinigen. Het kan goedkoper, maar ik zou niet zonder kunnen.

10. Hoeveel staat er op dit moment op jouw rekening?

Op mijn persoonlijke rekening sta ik €15,- negatief na de boodschappen van gisteren, maar op mijn zakelijke rekening staat op dit moment €1500,- Tijd om mijzelf weer wat geld over te maken.

Aan wie draag je het stokje over?

Ik ben wel benieuwd hoe Suus van @leeffstijl het allemaal doet.


Reactie Anne: Wow, wat doen jullie het goed met je wekelijkse boodschappenbudget! Iets waar je denk ik weinig nog aan kunt bezuinigen, dus goed bezig. Ik heb met volle teugen genoten van jullie reis avonturen en denk vaak aan het plannen van zo’n reis voor ons gezin. Lijkt me zo prachtig om te doen. Ook een flinke en moedige stap van je om ontslag te nemen om zo meer tijd door te brengen met je dochter. Vind ik knap van je. Ik blijf jou en je mooie gezin met heel veel plezier volgen en kijk stiekem al uit naar jullie volgende roadtrip 😉

Volg Lian en haar gezin ook op Instagram.

Foto’s: Instagram @lianvanrensnl

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Ik vind dat boodschappenbudget echt heel netjes! Dat is een puntje dat ik zelf nog best een uitdaging vind. Ga de blog van Rian ook eens opzoeken 🙂

    1. Ja goed he! Op Instagram deelde ze gisteren nog wat hun boodschappenroutine is, erg interessant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.