10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Anne

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke, mede-Instagram mommy’s (& daddy’s) een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen! En omdat ik natuurlijk heel erg benieuwd ben hoe andere ouders hier in staan ;-). Deze week ga ik zelf met de billen bloot. Kom maar op met die geldvragen!


Even voorstellen:

Ik ben Anne, 31 jaar en eigenaresse van dit blog, Moneymom. Ik woon samen met mijn man Alex en zoontje Mats in het pittoreske Bennekom. Gelegen in het hart van Nederland op de prachtige Veluwe. Ja, we zijn er erg blij mee.. Ik werk 28 uur per week bij een uitgeverij als e-commerce marketeer. Deze blog is puur mijn hobby, net als Instagram. Maar.. tot mijn grote vreugde heb ik mij vorige zomer ingeschreven als ondernemer, aangezien ik zo nu en dan een betaalde samenwerking heb. Ideaal toch? Iets doen wat je heel erg leuk vindt en er af en toe nog voor betaald krijgen ook. Aangezien ik nu veel verschillende mama’s (en een papa) 10 geldvragen heb gesteld, is het tijd om ze zelf ook eens te beantwoorden 🙂

anne van lopik wilmink

 

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Ik had het er onlangs nog met mijn man over. We houden het maandelijks bij in een Excel bestand, maar vorige maand was het wekelijkse bedrag ineens bizar hoog: €200,-! Kwam wel door verjaardagen en feestjes, maar toch.. Normaal geven we  €100 – €120 uit per week.

2. Wat is je grootste miskoop?

Ik heb er een heel artikel aan gewijd: mijn grootste miskopen. Om het kort samen te vatten: Een douchedeur, Action prullaria, Babybjorn draagzak, draagdoek, etc.. Maar goed, laten we die gauw weer vergeten. Van je fouten leer je zullen we maar zeggen.

3. Wat is je beste koop?

Ik word blij van goedkope pareltjes, zoals onze kinderwagen die we als nieuw via Marktplaats hebben gekocht. Of de babykamer. Ook tweedehands, maar hij kan nog jaren mee. Maar onze beste koop is toch echt wel het huis. “Natuurlijk is je huis een goede koop”, hoor ik je denken. Maar we hadden ons geen beter huis kunnen wensen. De plek is prachtig, de buren zijn schatten en het huis zelf is ook nog eens heerlijk om in te wonen.

4. Spaar je regelmatig?

Ja, we sparen iedere maand. Maar wel afhankelijk van de financiële gezondheid zeg maar. Als we slechte maanden hebben met veel uitgaven verlagen we het bedrag. Daarnaast sparen we nu iedere maand ook een vast bedrag voor Mats.

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

Lastig! Mijn kledingkast hangt helemaal vol met items van Zara en H&M, maar een designer item behandel ik echt als een schatkist. Een designertas of sieraad draag ik met veel meer trots en ik ben er ook veel zuiniger op. Helaas zijn ze op 1 hand te tellen, maar misschien koester ik ze daarom des te meer. Ik zou zeggen dat een verhouding van 1 designeritem op 10 Zara items goed bij mijn kledingkast past  😉

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

H&M en Zara dus. Maar ik kom ook graag bij Forever 21, Massimo Dutti, Le Ballon en andere, kleine winkeltjes in b.v. Amsterdam. Voor Mats kom ik ook graag bij deze winkels, plus Hema en Zeeman.

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Onze hypotheek afbetalen, een nieuwe auto kopen (niet meer leasen), 2 maanden op vakantie gaan en de rest verdelen over spaarrekeningen (tot €100K). Oh ja, EN een Louis Vuitton pochette kopen.

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Ja hoor! Ik heb sinds augustus vorig jaar een nieuwe baan en die had ik niet aangenomen als het salaris mij tegenstond. Uiteraard wil ik in de komende jaren nog wel iets omhoog, maar voor nu ben ik tevreden.

9. Doe jij de belastingaangifte zelf?

Voor mijn eigen onderneming (blog Moneymom) doe ik de belastingaangifte zelf. De rest doet mijn man. Overdag is ‘ie vrachtwagenchauffeur, maar zodra hij met de belastingpapieren aan de slag gaat ontpopt hij zich als een ware accountant. Hij weet elke truc, regel en uitzondering zo neer te zetten dat het voor ons beiden goed uitpakt. Ik laat hem nooit meer gaan. dat begrijpen jullie!

10. Hoeveel staat er op dit moment op je rekening?

€ 150,-. Dit staat op mijn eigen rekening en gebruik ik dan ook meestal voor mijn eigen dingen. Zoals kleren, etentjes, bioscoop, kapper, etc..


 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Leuk om je eigen antwoorden eens te lezen!

    1. Ik vond het ook erg leuk om in te vullen! haha. Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.