Kidsproof recept: Zoete aardappelstamppot met fetakaas

Bataat, zoete aardappel.. Geef het maar een naam. Feit is wel dat dit een heel lekker én gezond basis ingrediënt kan zijn voor talloze recepten. Gisteren werd ik bijvoorbeeld nog verrast met een zoete aardappelsoep en vorige week at ik ze in frietjes vorm. Heerlijk en toch net even wat gezonder. Niet dat je de ouderwetse piepers links moet laten liggen, want deze bezitten net zo veel voedingsvezels. De combinatie van beide soorten is voor mij dan ook ideaal. Vooral omdat ik enkel zoete aardappel in een stamppot een beetje te veel van het goede vind. En vanwege de toevoeging van o.a. fetakaas, pecannoten, tomaat en ui is dit recept zelfs voor de niet-zo-fan-van-zoete-aardappel mensen (zoals mijn man) een verbazingwekkend lekker maaltje. Had ik al gezegd dat ‘ie ook heel erg kidsproof en vega is? Nee? Bij deze dan.


Sinds ik mijn ervaring deelde over de Hello Fresh box, speur ik regelmatig de website af naar lekkere recepten. Vorige week stond dit recept op het menu en ik besloot een aantal ingrediënten te veranderen naar mijn eigen smaak. Hup, alles op het boodschappenlijstje en uitproberen maar. En dat is me totaal niet tegengevallen!

Wat heb je nodig voor 3 personen?

  • 400 gram zoete aardappels
  • 200 gram half kruimige aardappelen
  • Fetakaas (naar eigen wens)
  • 2 rode uien
  • 20 gram pecannoten/ of pijnboompitten
  • 2 tomaten
  • 1 Groentebouillonblokje

Ik at er een extra pompoen/linzenburger bij (AH). Geen vega? Bak er dan een kipfilet bij. Even marineren in wat kipkruiden en die schijf van vijf is weer compleet.

Bereiding:

Snijd beide soorten aardappelen in kleine blokjes en laat deze in 800 ml bouillon koken voor ongeveer 15 minuten. Hak ondertussen de pecannoten/pijnboompitjes in kleine stukken en rooster ze voorzichtig totdat ze bruin zijn.

Wil je er een kipfilet of stukje vega bij eten? Begin dan nu met bakken.

Zodra de pitjes geroosterd zijn, snijd je de uien in halve ringen. Bak deze op laag vuur totdat ze goed glazig zijn. Tijdens het bakken van het ui snijd je de tomaten in kleine blokjes. Probeer het vruchtvlees zoveel mogelijk weg te halen.

Nu zullen de aardappelen wel gaar zijn. Giet ze af en gebruik de stamper om het geheel tot een puree te mengen. Voeg eventueel wat melk toe om het smeuïg te maken.

Hak de fetakaas in kleine stukjes. Ik heb een groot blok wat ik eerst in kleine plakjes snijd en vervolgens in kleine blokjes.

Voeg nu de fetakaas, tomaat en ui aan de stamppot toe. Houd de noten/pitjes apart om erbij te serveren.

Kosten: ongeveer €8,30 (excl vlees of vega burger)

Eet smakelijk!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.