doen tijdens zwangerschapsverlof
Lijstjes

Mijn favoriete, bloedstollende Netflix thrillers

Ik heb een soort haat/liefde verhouding met Netflix. Het aanbod is geweldig en laat mij regelmatig op de bank huiveren van spanning. Aan de andere kant krijg ik soms niets gedaan omdat ik aflevering na aflevering MOET kijken. En dat heeft dan weer invloed op het huishouden. Gelukkig is Mats er, zodat ik tegenwoordig niet zoveel tijd meer heb om aan een spannende serie te beginnen. Want als ik eenmaal met aflevering 1 ben gestart is het hek van de dam. Soms, heel soms ben ik zelfs jaloers op mensen die nog aan een spannende thriller moeten beginnen.. Zij doorlopen al die spanning dus nog! Afijn, hierbij mijn favoriete series. Waarvan ik hoop dat er ooit nog een nieuw seizoen komt. En dat ik de tijd kan vinden om ze te bekijken 😉


Amerikaanse Thrillers

The Killing

Ooit ben ik begonnen met de Zweedse variant omdat dat mij werd aangeraden. Ik kwam er, ondanks de tips, niet echt doorheen. Met mijn man ben ik maanden later begonnen aan de Amerikaanse variant. En die beviel duizendmaal beter. Ik denk dat we alle 4 seizoenen in een paar weken hebben afgekeken. Uiteraard was Mats toen nog niet in ‘the picture’. Ohh wat hebben we hiervan genieten.

Samenvatting: Tiener Rosie wordt vermoord in de kofferbak van een auto gevonden. Het onderzoek wordt direct gestart en in alle afleveringen krijgen we het verdriet van de familie te zien, het onderzoek naar de moord, maar ook de campagne van de burgemeesterskandidaat. Eerst is het onduidelijk wat die laatste er mee te maken heeft, maar blijkbaar ligt het verhaal erg ingewikkeld en wordt naarmate het seizoen vordert, steeds meer bizar. De twist en tevens mysterieuze sfeer in deze serie heeft ons alle seizoenen geboeid. Een absolute aanrader die je elke aflevering weer aan de bank gekluisterd houdt.

Homeland

Iedereen kent ‘m waarschijnlijk, maar dat maakt de serie er niet minder op. Ik kon niet wachten tot Netflix een nieuw seizoen online zou plaatsen, dus heb ik het nieuwste seizoen gewoon via BNN gekeken. Carrie is nog steeds de hoofdpersoon en zit allang niet meer op de plek waar ze in het 1e seizoen begon, maar de CIA is echt een onderdeel van haar zelf geworden.

Samenvatting: We maken kennis met Carrie. Een slimme CIA agente die ervan overtuigd is dat een Amerikaanse militair ge-hersenspoeld is door een terreurgroep, doordat hij jarenlang door ze is vastgehouden. Ze weet dan ook zeker dat een aanslag niet lang op zich zal wachten. Echter, ze zal de CIA hiervan moeten overtuigen en haar bipolaire stoornis bespoedigt de zaak ook niet helemaal. De volgende seizoenen draaien net als het eerste om het voorkomen van terrorisme daden, het pakken van de grote leiders en Carrie’s grote gevecht met zichzelf.  Natuurlijk mondt dit regelmatig uit in een race tegen de klok, wat ons graag in spanning houdt 😉


Britse thrillers

Happy Valley

Onlangs nog gekeken en na 1 week speelde ik de laatste aflevering af. De serie bestaat uit 2 seizoenen en ik kreeg er een akelig gevoel bij omdat de vermissing rond Anne Faber zich net had afgespeeld. Toch hield de serie me zo in spanning dat ik hem wel af MOEST kijken. De hoofdpersoon is een geweldig sterke vrouw met een tintje zelfspot en een groot gevoel voor humor. Lachen en huiveren is beide gegarandeerd! Echt iedere aflevering liet me op het puntje van mijn stoel zitten.

Samenvatting: Caterhine is het hoofd van een politiekorps in Yorkshire. Ze heeft een, alles behalve, leuk verleden. Haar dochter is verkracht en vervolgens zwanger geraakt. Uiteindelijk heeft ze zichzelf, 6 weken na de geboorte, van het leven beroofd. Catherine voedt daarom haar kleinzoon op en heeft ook haar zus – een ex-junkie- bij haar in huis genomen. Het steekt haar dat de verkrachter van haar dochter maar 8 jaar cel heeft gekregen voor een ander vergrijp en op het moment dat er weer een ander misdrijf plaatsvindt, is vrij gekomen. De serie laat 2 verhalen zien. Die van een, in eerste oogopslag, onschuldig misdrijf en die van het leven van Catherine en haar wraakgevoelens voor Tommy Lee Royce. Uiteindelijk smelten de 2 verhaallijnen samen. Oh ja, seizoen 3 schijnt in de maak te zijn. Spannend!

Broadchurch

Het laatste seizoen heb ik onlangs op tv gekeken en was wederom retespannend. Vooral de typische Britse humor, maar ook de prachtige plaatjes van de Schotse kust maken de serie compleet. Ik heb regelmatig zitten zwijmelen bij die idyllische plaatjes van de kust.

Samenvatting: De serie begint huiveringwekkend. Een elfjarige jongen wordt dood op het strand van het kustplaatsje Dorset gevonden. Direct begint er een onderzoek die wordt geleid door de -ietwat vreemde_ Alec Hardy en rechercheur Miller. Een hilarisch koppel, doordat ze constant in de clinch liggen. Iedere aflevering worden we meegenomen in het onderzoek, welke heel het dorpje in zijn greep houdt. Iedere inwoner wordt overhoord en lijkt verdacht. Het 2e en 3e seizoen laten ons opnieuw, door de mysterieuze gevallen, in spanning houden.

The Missing

Ik vond het 1e seizoen in het begin moeilijk door te komen. Na aflevering 3 was er echter geen stoppen meer aan en moest en zou ik er dan ook achter komen wat er met het vermiste jongetje is gebeurd. Hartverscheurend om de ouders in wanhoop te zien, dat wel. Maar de serie zit echt heel goed in elkaar. En dan het 2e seizoen. Oh jongens, nog spannender. Ik heb het gekeken in mijn verlof, toen Mats net geboren was. Urenlang lag ik op de bank met een klein hummeltje op mijn buik en The Missing op repeat.

Samenvatting: Het 1e seizoen speelt zich grotendeels in Frankrijk af, waar een Brits gezin op vakantie is. Dan blijkt hun zoontje opeens verdwenen te zijn en komt de Franse recherche er aan te pas. Keer op keer lijkt het gedaan te zijn, maar dan komt er een nieuwe aanwijzing. Het 2e seizoen is een heel ander verhaal, maar met dezelfde Franse rechercheur in de hoofdrol. Een meisje, wat al 10 jaar vermist is, wordt uitgeput langs de weg gevonden. Zij claimt het Britse meisje te zijn, waar iedereen al 10 jaar naar op zoek is. Maar de Franse rechercheur Baptiste is ervan overtuigd dat zij niet is wie ze zegt te zijn..

The Fall

De serie speelt zich in Ierland (Belfast) af, maar is toch Brits. Het 1e seizoen hebben we in spanning gekeken, terwijl het 2e seizoen toch licht tegenviel. Bij aflevering 2 zijn we gestopt, dus ik kan je helaas niet zeggen of hier nog wat spanning in te vinden is. Toch raad ik je aan in ieder geval seizoen 1 te kijken. De wijze waarop de moordenaar een dubbelleven leidt is ronduit bizar.

Samenvatting: Gillian Anderson heeft een ijzersterke rol als detective en wordt naar Ierland gestuurd om daar een aantal onopgeloste moordzaken te onderzoeken. Op dat moment zien we hoe de seriemoordenaar zijn zoveelste slachtoffer maakt. Een getrouwde – overigens best knappe- man die ook vader is. Nadat ik de serie had gekeken kwam ik erachter dat deze jongeman de hoofdrol in 50 shades heeft. Die film heb ik vervolgens nooit gekeken. Te creepy.


Scandinavische thrillers

Midnight Sun

Deze serie hebben we als laatste bekeken, nadat hij door talloze websites was getipt. Er wordt gezegd dat de serie The Bridge overtreft, maar in mijn ogen is dat ietwat overdreven. Hij is goed ja, heel erg goed. Maar The Bridge overtreft bijna geen enkele serie 😉 Afijn, misschien ook maar wegens het feit dat de serie maar 1 seizoen heeft. Een huiveringwekkend seizoen, dat wel. Want het is geen probleem om ‘m in 1 keer uit te bingen.

Samenvatting: De Zweedse serie speelt zich af in het kleine plaatsje Kiruna en begint direct met een moord. Op een Fransman welteverstaan. Daarom wordt er versterking gevraagd van een Franse detective. Zij gaat samenwerken met een Zweedse rechercheur. Beide privé levens staan op hun kop, wat er ook nog wel bij kan. Uiteindelijk gaan de gruwelijke moorden door en is niets wat het lijkt.. Spannend tot de laatste minuut.

The Bridge

Mijn favoriet aller, aller tijden. Echt, wat een goede serie is dit toch. En dan te bedenken dat ik ‘m begin vorig jaar na 1 aflevering links liet liggen. Uiteindelijk toch maar weer opgepakt en ik heb er geen spijt van. Is het niet om de relatie die je als kijker krijgt met Saga en Martin, dan gaat het wel om het ijzersterke verhaal rondom de bizarre moorden. De droge/ autistische persoonlijkheid van Saga laat je soms van je stoel rollen van het lachen. Ik wacht met smart op seizoen 4.

Samenvatting: Op de bereoemde brug tussen Denemarken en Zweden wordt een lijk gevonden. 1 helft ligt in Zweden en 1 helft ligt in Denemarken. Dit is het begin van een reeks bizarre moorden waarbij het recherche team van Zweden en Denemarken constant samenwerken. Het zorgt af en toe voor hilarische taferelen, maar ook bloedstollende spanning.

Hier alvast een voorproefje van seizoen 4:

Trapped

Een niet heel bekende serie, maar zeker het kijken waard. De serie speelt zich af in het mooie Ijsland op het moment dat er een enorme sneeuwstorm nadert. 1 seizoen die je in 1 ruk uit kijkt.

Samenvatting: In een afgelegen, IJslands kustplaatsje, wordt het lichaam van een visser gevonden. Hij blijkt geen armen, benen en hoofd meer te hebben. De gruwelijke moord moet echter door de plaatselijke recherche alleen opgelost worden, aangezien het noodweer uitbreekt. Samen proberen ze alle puzzelstukjes te verbinden en dat blijkt helemaal niet zo simpel te zijn.


Heb jij nog series op je lijstje staan die ik MOET kijken? Shoot!

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.