spaarschema 2018
Lijstjes

Moneymom’s spaarschema voor 2018

Vorig jaar deelde ik al een spaarschema voor 2017 en nu doe ik het gewoon weer! Een vernieuwde versie die net wat anders is en een wat minder hoge inzet kost. Ik vond het maandelijkse bedrag in het vorige schema namelijk net iets te hoog in de laatste maanden en laten die nou net het duurste zijn. Daarom heb ik een nieuw spaarschema opgesteld. Met welk doel dan ook. Het belangrijkste is dat je er iets van koopt waar jij zelf heel erg blij van wordt 🙂 Ik vertel vandaag ook welk spaardoel ik voor mijzelf in ogen had – en heb-.


Mijn spaardoel van 2017

Vorig jaar woonden we net in ons nieuwe huis en was er een baby op komst. De bodem van onze portemonnee was al lang in zicht, dus een spaardoel voor 2017 was helemaal geen overbodige luxe. Een mooi item voor in ons huis leek me wel een mooi spaardoel, dus ik ging rustig op zoek. Het spaarschema van 2017 omvatte een totaalbedrag van €339,- 52 weken lang een oplopend bedrag sparen. Maar wat was mijn spaardoel?

Een wereldkaart van hout? Een nieuw matras? Of toch liever een nieuwe riem?

spaardoel 2018

Zoals je ziet, 3 totaal verschillende items van elk een andere waarde. Ik heb nog geen besluit genomen, dus voorlopig blijf ik lekker doorsparen met het nieuwe spaarschema. Maar.. zodra ik een keuze heb gemaakt, zijn jullie de eerste die het van mij horen 😉

 

Sparen met het spaarschema van 2018

Oké. Op naar 2018. Een nieuw jaar, een nieuw spaarschema. Deze keer is het totaalbedrag € 264,-. Omdat ik dit bedrag ook heel mooi vindt om bij elkaar te sparen en omdat ons leven nu iets duurder is geworden. Je kunt ervoor kiezen om onderstaand schema aan te houden, maar je kunt er ook voor kiezen om het bedrag van € 264,- te delen door 12 = € 22,- per maand. Lekker makkelijk.

Het is aan te raden om de week-inleg nu alvast via je bankieren-app in te plannen. Liever per maand sparen? De maandelijkse inleg van 2018 ziet er dan als volgt uit:

 • Januari: € 5,-
 • Februari: € 7,-
 • Maart: € 9,-
 • April: € 12,-
 • Mei: € 19,-
 • Juni: € 20,-
 • Juli: € 22,-
 • Augustus: € 31,-
 • September: € 30,-
 • Oktober: € 39,-
 • November: € 34,-
 • December: € 36,-

 

Oké, dan nu over tot HET spaarschema van 2018. Het is een principe van weeksparen, omdat je iedere week een oplopend bedrag spaart, dat elke 6 weken wisselt. Dus niet elke 4 weken, wat vorig jaar het geval was.

Bekijk het spaarschema, print ‘m uit en hang hem op. De PDF versie kan je hier downloaden!

 

spaarschema 2018

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 Reacties

 1. Erg leuk bedacht en gemaakt! Ik ben op internet ook al verschillende spaar schema’s en doelen gevonden die hier op lijken, alleen zijn ze dan net omgedraaid. Je spaart dan in Januari, Februari Maart etc dan het meeste om je op de duurdere maanden te ontlasten. Vond ik ook wel wat!
  Ik moet eerlijk zijn, ik ben goed in sparen maar als thuisblijfmama en gezin van drie wat van één loon moet rondkomen is het spaar bedrag hier vaak wat lager. Helemaal nu ik net een paar nieuwe schoenen heb besteld ( was na drie jaar ook wel eens nodig!)

  1. Dat is inderdaad ook handig ja! Maar de portemonnee is bij ons altijd rampzalig leeg in de eerste maanden haha! En heel herkenbaar hoor, sinds ik moeder ben schiet het sparen er regelmatig bij in. Hopelijk ga ik het dit jaar redden!

 2. Wat een handige manier om te sparen! Slim:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.