Purse-Oonlijk

Purse-Oonlijk: Week 37

De laatste purse-oonlijk die ik heb geschreven, dateert van 24 maart en geeft een kijkje in ons bestedingspatroon van 2,5 week Thailand. Inmiddels zijn we bijna een half jaar (!) verder en besloot ik mijn huidige spendeer gedrag van 1 week onder de loep te nemen. Onze situatie is enigszins veranderd sinds de vorige purse-oonlijk, omdat wij inmiddels alweer 3 maanden in ons nieuwe huis wonen en nu meer spenderen (en budgetteren;)).

Misschien zijn boodschappen hierin wel de grootste uitgave. Niet alleen wat betreft eten, maar ook huishoudelijke dingen, uiterlijke verzorging en andere geld-trekkende items. Een nieuw huis was al niet goedkoop, de daaropvolgende periode dus ook niet. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de baby die op komst is! Maar goed, daarover later meer.

Laten we eens een confronterende blik werpen op mijn spendeer gedrag van afgelopen week, oftewel nummer 37 van het jaar 2016:

19 – 20 september:


purse-oonlijk week 37

 

 • Op zaterdag heb ik onze auto getankt bij Esso, dat bleek mijn enige uitgave in het weekend te zijn. Deze uitgaven worden vervolgens op maandag afgeschreven.
 • Maandagavond heb ik een deel van de wekelijkse boodschappen gedaan bij Lidl. Heerlijk vind ik dat. Na mijn werkdag linea recta naar de winkel, waar je bijna de gehele supermarkt voor jezelf hebt. Afgezien van een aantal vakkenvullers neem ik rustig de tijd om mijn boodschappen te kiezen. Soms heb ik pech en zijn een aantal items  al uitverkocht, maar die zet ik dan op mijn lijstje voor later in de week.
 • Of voor de volgende dag, want ik moet ook altijd even naar Albert Heijn voor een aantal boodschappen. Welke dat zijn, licht ik later toe in een aparte blogpost, maar smaken verschillen wel degelijk en van een aantal producten vind ik enkel het A-merk fijn.
 • Kruidvat zit er om de hoek, dus vaak maak ik ook daar nog een stop voor de non-food boodschappen.

 

22 september:


purse oonlijk

 

 • Op donderdag nog even naar Hema voor een cadeautje. Ik kan er uren rondstruinen en mijn hele mandje volgooien (babykleding OMG). Wat is de Hema toch positief veranderd de laatste tijd! Mijn portemonnee vindt dat echter niet zo’n goed idee, dus ik koop enkel een cadeau en ben toch trots op mezelf.
 • Later die dag zie ik dat de première van Soof 2 in november te zien is.  Ik app mijn vriendinnen en die stellen meteen voor om alvast kaartjes te reserveren. Ik koop ze online en verreken de kaartjes later contant. Oh ja, bijna die maandelijkse afschrijving van mijn laptop vergeten! Die maak ik ook nog even over.

22 september:


23-24-9ing

 

 • Op vrijdag is mijn Netflix abonnement afgeschreven. Een dienst waar ik en mijn vriend (bijna) iedere dag nog dankbaar gebruik van maken. Helaas heeft Netflix dit jaar de kosten omhoog gegooid met €2,-, per maand, maar de prijs/kwaliteit verhouding zijn in mijn ogen nog steeds perfect.
 • Zaterdag doe ik nog wat weekend boodschappen bij Albert Heijn, want we hebben die middag bezoek en er zijn bijna geen snacks in huis. Bij BP koop ik een flesje water en pin €20,- extra. Het is soms wel fijn om contant geld op zak te hebben, al is het alleen maar om naar het toilet te gaan bij het tankstation. Dat gebeurt namelijk steeds vaker de laatste tijd;-)

De eindstand deze week: € 255,34.

Gek genoeg valt mijn grootste uitgave onder het tanken van de auto. De boodschappen zijn in mijn ogen laag uitgevallen deze week. Ik vroeg me nog af of we ergens anders hebben gegeten, maar dat is niet het geval geweest, we hebben gewoon goed gepland!

Ik ben tevreden en ik ben ook zeer benieuwd wat jij ervan vindt!

 

Handtekening

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

 1. Wat een leuke blog heb jij! Kom nu pas voor het eerst hier, haha. Interessant om jouw uitgaven te zien. Vind dat altijd wel inspirerend en leuk om te zien. 🙂 Oh en inderdaad, de Hema is echt positief veranderd de laatste tijd!!

  1. Dankjewel!! Ik vind het ook heel leuk om uitgaven van anderen te zien, nu ga ik zelf eens met de billen bloot 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.