babytaart 1e verjaardag
MM's Baby

Recept: Cake smash taart voor een 1e verjaardag

De eerste verjaardag van Mats naderde snel. Heel snel. We besluiten dan ook goed uit te pakken en bestellen een mooie jungle-taart. De patissier in mij is nog niet naar boven gekomen, dus ik heb mezelf de moeite bespaard. Wel besluit ik een cake smash taart voor Mats alleen te maken. Eentje die hij zelf helemaal kon opeten, smashen, gooien, noem maar op. Met pijn in mijn hart, want ik probeer het altijd zo netjes mogelijk te houden. Een cakesmash is niets voor ons, maar ik denk wel dat kinderen er heel veel plezier aan beleven. Dus.. ik nam het heft in eigen handen. Een echte cake smash taart voor Mats zijn 1e verjaardag. Helemaal suikervrij is ‘ie niet, maar wel een stuk gezonder dan de ‘grote mensentaart’ 😉


Een maand ervoor zag ik op mijn favoriete foodblog Eet het Beter, al een recept voor een babytaart. Ik besloot er mijn eigen draai aan te geven en heb het recept dus vooral als inspiratie gebruikt. Credits voor Annemieke van Eet het Beter! Je kunt het een babytaart noemen, maar eigenlijk is het gewoon een heerlijke, ongedwongen cake smash taart.

Lees ook: net wat anders dan beschuit met muisjes: recept voor een kraamtaart!

Benodigdheden cake smash taart

  • 3 eierkoeken
  • 250 ml slagroom
  • 2 bananen
  • Fototoestel

Eierkoeken zijn niet suikervrij, maar dat zijn babykoekjes ook niet. Het ligt er helemaal aan hoe jij je kind wilt opvoeden, maar ik vind suikerarm geen enkel probleem. En tijdens zijn 1e verjaardag mag hij natuurlijk wel een klein beetje ‘cheaten’. Net als papa & mama 😉

babytaart recept

Bereiding babytaart

  • Oké. Over naar de cake smash taart. De bereiding is super makkelijk en snel. Het kloppen van de slagroom kost misschien het meeste werk. Je neemt 3 eierkoeken. De onderste laat je heel en plaats je op een bord. De 2e eierkoek maak je iets kleiner door er de randjes af te snijden. De 3e eierkoek maak je nog iets kleiner door er een kleiner rondje van te maken. Dat lukt prima met een mes. Een perfect rondje hoeft het niet te zijn.
  • Klop vervolgens de slagroom tot een stijve massa. Ik heb er 1 schepje suiker doorheen gedaan. Maar helemaal suikervrij kan ook. De versie van Annemieke is met hangop, ook erg lekker!
  • Omdat Mats van bananen houdt, heb ik 2 bananen in dunne en langwerpige schijfjes gesneden.

babytaart 1e verjaardag

Als alle ingrediënten klaar zijn, dan is het een kwestie van stapelen. Eerst de grote eierkoek, vervolgens een dikke laag slagroom, een paar schijfjes banaan, de 2e eierkoek, weer een dikke laag slagroom met wat banaan en uiteindelijk eindig je met de 3e eierkoek en een klein laagje slagroom en banaan.

Lees ook: zelf een gender-reveal taart maken

babytaart zelf maken

Let op: Zorg voor oude kleding en reken op heel veel geknoei! (en gelach). 🙂

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.