10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Gerdine

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke Instagrammers een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen. Vandaag geef ik het woord aan Gerdine van blog en gelijknamig Instagram account Mindful Moms. Ze heeft mij onlangs wat vragen gesteld over mindful moederschap, deze lees je hier. Gerdine is net zo mooi van binnen als ze van buiten is, dat is te zien aan de passie die zij in haar blog stopt en haar prachtige foto’s. Ze woont samen met haar zoontje Cas en haar liefde Ivan in Amsterdam en werkt 3 dagen als marketing specialist.


Even voorstellen:

Ik ben Gerdine, 31 jaar. En samen met de liefde van mijn leven en ons zoontje Cas woon ik in Amsterdam. Ik werk 3 dagen per week als Marketing & Communicatie specialist en daarnaast spendeer ik veel van mijn vrije uurtjes aan mijn blog Mindful Moms. Een inspiratieblog voor bewuste moms (to be).

 

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Ik gok ongeveer €80,- per week. Ik probeer meestal 1x per week boodschappen te doen en dit doe ik sinds een tijdje bij de Lidl. Op zondag bedenk ik meestal wat we de komende week gaan eten. Ik zoek wat lekkere recepten uit en op basis daar van maak ik een boodschappenlijstje. Heel handig, want zo weet ik zeker dat ik niet teveel koop.

2. Wat is je grootste miskoop?

Pfff, ik denk een robotstofzuiger haha. Ooit in een opwelling gekocht via één of andere aanbieding-site. Wat een onding. We hebben hem welgeteld twee keer gebruikt volgens mij.

3. Wat is je beste koop?

Als ik moet kiezen dan kies ik voor mijn Tula Free to Grow. Een prachtige draagzak, waar ik al heel veel plezier van heb gehad. Het is een redelijk prijzige draagzak (€160,-), maar de stof is prachtig, hij is makkelijk in gebruik en je kunt je kindje er heel lang mee dragen (tot 20 kilo). Over het algemeen overleggen Ivan en ik de wat grotere aankopen. Maar bij dit item dacht ik: deze moet ik gewoon hebben. Ik wist dat het bloemetjes-motief Ivan wat minder aan zou spreken en dat hij er daardoor misschien zelf minder mee zou lopen. But I just had to have it. En uiteindelijk vond Ivan hem zelf ook fijn.

4. Spaar je regelmatig? Of alleen wanneer het je uitkomt.

De afgelopen jaren zette ik telkens ongeveer €200,-  opzij. Ook de grotere bedragen (zoals vakantiegeld of een bonus), zette ik direct op mijn spaarrekening. Nu ik er iets op achteruit ben gegaan qua salaris, door de switch naar mijn nieuwe baan, zet ik alleen iets apart als het uit komt. Van Ivan zijn salaris sparen we wel iedere maand een aardig bedrag.

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

Vijf items van de Zara. Ik heb niet zoveel met designer kleding.

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Monki, H&M en Zara (voor kleding, zowel voor mezelf als voor mijn mini). En qua speelgoed heb ik pas Villa Hoera ontdekt. I loooove al dat mooie duurzame speelgoed.

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Als eerst ons droomhuisje kopen. Ergens in de buurt van Amsterdam. Landelijk, maar toch dichtbij de stad. En met een tuin. Ik kan niet wachten 😉 Daarna zou ik bekijken of ik er iemand mee kan helpen. Iemand die het hard nodig heeft, iemand met een grote wens of misschien een goed doel.

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Ja, ik mag niet klagen. Al ben ik er sinds de switch naar mijn nieuwe baan wel aardig op achteruit gegaan. De organisatie en het type werk won het echter van mijn wens voor een hoger salaris. En ik heb geen spijt. Plezier in je werk is onbetaalbaar.

9. Waar kan er in jouw huishouden nog wel op bezuinigd worden en waar zal je nooit op bezuinigen?

Ik merk dat ik best wel lang na moet denken over waar er op bezuinigd mag worden, dus misschien valt dat wel mee 😉 Verder zou ik nooit bezuinigen op de items waarvan ik op dat moment denk dat ik ze nodig heb en items die ik gewoon graag wil hebben. Ik weet dat we bewust met geld om gaan, daarom gun ik mezelf ook mijn wannahaves.

10. Aan wie draag jij het stokje over?

Aan Linsey (van @by.linsey__). Ze heeft een heerlijke blog over lifestyle en reizen in combinatie met het moederschap. Ze maakt regelmatig prachtige tripjes naar bijvoorbeeld Ibiza of Toscane. En ik ben natuurlijk heel benieuwd hoe ze dat doet in combinatie met haar dochtertje.


Reactie Anne: Ik ken je natuurlijk al een tijdje via Instagram maar vind het des te leuker om dit soort dingen over je te weten te komen! Wat fijn dat jullie een vast bedrag kunnen sparen per maand! Een fijne zekerheid voor later. Wat mij betreft het belangrijkste om in ieder geval het deel wat je kan sparen alvast weg te zetten. Voor de rest vooral lekker genieten! We werken er tenslotte hard voor. Ik ga eens kijken naar je aanrader van speelgoed; Villa Hoera. Het klinkt in ieder geval vrolijk 😉 Lieve Gerdine, ontzettend bedankt voor je antwoorden en ik wens je heel veel succes toe met je blog, maar vooral ook heel veel geluk met je gezin 

Volg Gerdine ook op Instagram.

Foto’s: Instagram @mindfulmoms.nl

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Wow, jullie sparen veel per maand. 1000 euro kan ik echt niet missen per maand.

    Deze rubriek vind ik altijd leuk om te lezen. Beetje vergelijken met ons zelf. Geven ze meer of minder aan boodschappen uit en wat sparen mensen.

    1. Leuk om te horen! Ja ik denk dat heel veel mensen hun spaarrekening wel met dit bedrag zouden willen spekken. Erg fijn zo’n mooi bedrag achter de hand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.