the suburbandad
10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Rogier a.k.a The Suburban Dad

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke, mede-Instagram mommy’s (& daddy’s) een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen! En omdat ik natuurlijk heel erg benieuwd ben hoe andere ouders hier in staan ;-). Deze week deelt papa Rogier van Instagram account The Suburban Dad zijn geldgeheimen met ons! Vader van 3, getrouwd met een hele lieve vrouw, werkzaam als bankier en ook nog eens influencer! Hoe doet ‘ie dat toch?


Even voorstellen:

Ik ben Rogier, getrouwd met Nukhet en samen hebben we 3 kinderen: Marley (5), Lois (3) en James(1). Goede interval he?! haha lol. Mijn werk? Bij mij lopen werk en privé heel erg door elkaar. Ik ben eigenlijk altijd aan het werk, overdag voor ABN AMRO bank op Schiphol en daarnaast ben ik bezig met het creëren van content voor onze Instagram kanalen The Suburban Dad en The Suburban Mom . Momenteel hebben we ook nog eens een hele toffe collab met Honig op hun Facebook kanaal. 

the suburbandad

 

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Oh wat erg, weet je dat ik dat niet eens precies weet. Ik denk zo’n €200,- ongeveer. Maar dat is inclusief wijn en luiers en James houdt van goede luiers en ik van goede wijn.

2. Wat is je grootste miskoop?

Ik zou het weer niet weten. Haha dit wordt een leuk interview! Lol, ik ben niet zo van de impuls aankopen. Ik ben opgegroeid in Friesland en ik heb het idee dat Friezen een heel eigen mentaliteit hebben als het om geld gaat. Veel degelijker: je koopt pas iets als je het geld hebt. Lenen mag alleen voor een huis, en door zuinig te leven, krijg je het later makkelijker. Dat zijn ook de lessen die mijn vader en moeder mij van jongs af aan hebben bijgebracht.

3. Wat is je beste koop?

Ik kan heel blij worden van iets wat ik heb gevonden waar ik al een tijdje naar op zoek ben geweest. Als ik daar dan ook nog eens een zacht prijsje voor betaald heb dan vier inwendig wel even een klein feestje. Die bruine leren vintage bank bij de kringloop winkel, of het voetenbankje op marktplaats dat perfect matcht bij mijn fauteuil: Hasthtag fissa. Maar mn beste koop is toch wel mijn huis. Man man man wat wonen wij hier prettig.

 

rogier Jongedijk the suburbandad

4. Spaar je regelmatig?

Ja ik spaar elke maand: voor een nieuwe tuin, een appeltje voor de dorst en om minimaal 3 keer per jaar op vakantie te gaan. Zomervakantie met de kids, een weekendje naar de zon met Nuki en mijn skivakanties zijn heilig en het zal mij niet gebeuren dat ik daar geen geld voor heb.

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

Ik geef helemaal niks om dure merk kleding. Het enige waar ik geld aan uit geef zijn pakken en schoenen voor onder mijn pakken. Maar niet genoeg want ik krijg regelmatig opmerkingen over mn versleten schoenen. Tot grote verbazing van mijn vrouw kan ik soms moeilijk afscheid nemen van bepaalde kledingstukken. Die moeten eerst letterlijk uit elkaar vallen voor ik ze weg gooi en wat nieuws koop.

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Suitsupply, Zara, H&M en Pull & Bear. Maar nogmaals, ik kom er gemiddeld twee keer per jaar. Een keer voor zomerkleding en een keer voor winterkleding. Voor speciale gelegenheden ga ik ook shoppen, een bruiloft ofzo.

the suburbandad

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Ik zou gek worden maar ik zou geen gekke dingen doen denk ik. Hoop ik. Wel meteen die nieuwe tuin en dan met zwembad haha.

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Lastige vraag. Op zich wel, anders zou ik er niet voor gaan werken maar ik ben nog niet daar waar ik wil zijn dus ik ben wel hongerig naar meer. Al ben ik inmiddels ook op een punt gekomen dat geld geen drijfveer op zich is. Maar eerlijk is eerlijk, het is wel makkelijk dus ik wel wel graag meer hebben ;-).

9. Doe jij de belastingaangifte zelf?

Yes, ik werk al mijn hele leven voor banken en financiële instellingen, dus ben enigszins financieel en fiscaal onderlegd. Daarom kan ik mijn eigen belastingaangifte doen. Ik sta sinds 1 januari ook ingeschreven bij de KvK, die boekhouding ga ik ook zelf doen. Dat is nieuw voor me, maar ik vind het leuk om uit te zoeken hoe ik dat zo slim mogelijk kan doen.

10. Hoeveel staat er op dit moment op je rekening?

€ 1.436,99

 


Reactie Anne: Lieve Rogier. Wat leuk om te zien hoe jullie je geldzaken hebben geregeld als een familie van 3 kinderen!  En heel herkenbaar om te zien hoe je die Friese nuchterheid mee hebt gekregen van je familie, die van mij komen uit Twente en daar speelt zuinigheid ook een grote rol 🙂 Ik volg jou en Nuki met heel veel plezier en geniet van de dingen die jullie meemaken. Om julie collab met Honig te zien is dan ook super leuk! Een jaar lang lachen om de filmpjes die jullie maken tijdens de kookavonturen is echt iedereen aan te raden. Ik hoop dat jullie je leven nog heel lang blijven delen via Instagram, want ik lach me soms rot om de streken van James. Ik hoop overigens dat zijn peuterpuberteit meevalt, maar ik heb zo mijn vermoedens.. haha. Bedankt voor het invullen van de vragen!

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Ik ben volledig eens met het principe ‘je koopt pas iets als je geld hebt.’ Een euro kan je maar één keer uitgeven. Maar lenen voor een huis is inderdaad een uitzondering, dat zie ik ook meer als een investering. Leuk interview!

    1. Dankje! Ja, die Friese nuchterheid komt nog goed van pas bij Rogier 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.