Lijstjes

Mijn 10 spannende Netflix en Videoland tips van november 2018

Eerder deelde ik al een aantal lijstjes met spannende Netflix series en documentaires, maar nu geef ik ook eens een keer mijn tips van Videoland. Ik moet eerlijk toegeven dat ik vorig jaar ons abonnement hiervan nog wilde stopzetten, maar ik ben blij dat we het niet hebben gedaan. Naast het RTL aanbod, variëren de series en films ook enorm. Er zijn bijna geen dubbele series en films op beide streamings diensten te vinden waardoor je toch waar krijgt voor je geld. En ook Videoland kun je delen met anderen (5 schermen) scheelt een hoop in de kosten! Voor nu: ik hoop dat je wat aan mijn lijstje hebt, want ik heb weer ontzettend genoten van deze series.


El Chapo

Ik ben redelijk geobsedeerd door de drugsoorlog die al jarenlang woedt in Zuid-Amerika. En ik ben niet de enige. Dat laat het succes van Narcos, Drug Lords en El Chapo wel zien. Misschien komt het doordat ik zelf in Mexico heb gewoond, maar ik heb werkelijk ontzettend genoten van de serie. Niet omdat er moorden en afpersingen plaatsvinden die helaas op echte gebeurtenissen gebaseerd zijn, maar omdat de cultuur en de taal mij herinneren aan het prachtige land. Drugsbazen hebben een soort idool status in vele delen van Mexico.

Niet alleen vanwege de werkgelegenheid, maar financiële schenkingen worden ook regelmatig gedaan vanuit het kartel. El Chapo is één van de grootste Mexicaanse drugsbazen die het land ooit heeft gekend en wist op miraculeuze wijze uit twee zwaarbewaakte gevangenissen te ontsnappen. Dat op zich is al een heel verhaal. Ik zou zeggen: kijken. Het is een flinke zit, aangezien een gemiddelde aflevering drie kwartier duurt en er 3 seizoenen zijn. Maar ik beloof je: het zijn al die kijk-uurtjes dubbel en dwars waard.

Misschien een extra aanrader om nu te kijken, vanwege het proces tegen El Chapo die op dit moment loopt. Joaquin zit op dit moment vast in een zwaar beveiligde gevangenis in Manhattan, New York.

Mijn cijfer: 8.5

Karppi

Als je van The Bridge, The Killing en andere Scandinavische thrillers houdt, dan is Karppi zeker iets voor jou. Er zijn 12 afleveringen in 1 seizoen beschikbaar en het 2e seizoen is momenteel in productie. Hoogstwaarschijnlijk wordt deze in het voorjaar van 2019 op Netflix gelanceerd. De serie speelt zich in Finland af en volgt het verhaal van Sofia (Karppi). Ze is recentelijk haar man verloren en verhuist vanuit Duitsland met haar 2 kinderen naar Finland terug. In Helsinki pakt ze haar politiewerk weer op en valt gelijk met haar neus in de boter. Ze ontfermt zich, samen met detective Sakari Nurmi over de moord op Anna Bergdahl. Het oplossen ervan lijkt nog niet zo makkelijk. Ze worden geleid naar een groot bouwproject waar veel aan de hand blijkt te zijn. Zitten zij achter de moord? Sofie duikt er met volle overtuiging in, waarna haar privéleven compleet verwaarloosd wordt. Kan ze zichzelf en het geluk nog terug vinden? En lukt het haar om deze ingewikkelde moord op te lossen?

Mijn cijfer: 7.5

The Affair

The Affair is zo’n heerlijk romantisch drama wat je kan blijven kijken. In het begin snapte ik de verhaallijnen niet goed, omdat 1 aflevering is opgesplitst vanuit twee perspectieven. Vanuit die perspectieven wordt de hele serie verteld. Het verhaal uit eerste helft van de aflevering krijg je de in de tweede helft van de aflevering dus weer te zien, maar dan vanuit perspectief van een ander persoon, die enorm lijkt te verschillen. Klinkt verwarrend, maar de makers hebben dit zo goed gemonteerd, dat het je blijft boeien. Het zou zo de verfilming van een roman kunnen zijn.

Het verhaal gaat over de schrijver Noah Solloway die tijdens een familievakantie verliefd wordt op serveerster Alison Bailey. Beiden zijn ze gelukkig getrouwd, maar ze blijven elkaar zien en lijken uiteindelijk niet zonder elkaar te kunnen. Gedurende de hele serie krijg je korte scènes uit de toekomst te zien en al snel blijkt dat Noah verdacht wordt van een moord. Wie er is vermoord en wie de dader is, lijkt in het begin een raadsel te zijn. Maar naarmate het 2e seizoen vordert, vallen steeds meer puzzelstukjes op zijn plek. De serie heeft mij constant geboeid tot aan de laatste aflevering van seizoen 2. Seizoen 3 neemt een hele andere wending en wat mij betreft is deze een stuk minder goed dan de vorige seizoenen. Seizoen 4 is al gereed en kan elk moment op Netflix gezet worden. Ik neem de gok en wacht met spanning af.

Mijn cijfer: 7 (dankzij seizoen 3)

The Sinner

Dit is een typisch voorbeeld van een serie die je constant aan de buis gekluisterd houdt. In het begin weet je zo weinig en snap je niets van de acties die de hoofdrolspeler uithaalt, maar bij elke aflevering wordt er wat meer duidelijk over de bizarre wendingen die zich in het verhaal afspelen. Als je van spanning en mysterie houdt dan is deze serie een absolute aanrader.

Het 1e seizoen begint met Cora, een jonge vrouw die met haar gezin een dagje naar het strand gaat. Zodra ze plaats hebben genomen, speelt het groepje jongeren voor hen wat muziek af en slaan bij haar de stoppen door. Compleet hysterisch steekt ze de jongen van het groepje neer. Met hetzelfde mesje als waar zij even daarvoor nog een peer mee schilde.

Natuurlijk weten we direct wie de dader is. Maar het gaat hier om de reden. Wat is er in hemelsnaam met deze vrouw gebeurd dat haar tot deze actie heeft gedreven? De politie heeft al snel een oordeel klaar, waarschijnlijk is ze verslaafd geweest. Maar detective Ambrose geeft niet op en besluit dieper in haar verleden te graven. En dan komen de best bewaarde geheimen naar boven.

Seizoen 2 heb ik deze week gekeken en is al net zo spannend. Al denk ik dat ze een flinke klus hadden om het succes van seizoen 1 te evenaren. Ook hier zat ik gekluisterd aan mijn laptop, dus wat mij betreft is ook dit seizoen geslaagd. Op naar seizoen 3 dan maar?

Mijn cijfer: 8.5

Making a Murderer (documentaire)

Dit is de meest bizarre zaak die ik – en de mensheid zelf- ooit ben tegengekomen. Het eerste seizoen stond vooral in het teken van Stephen Avery, Brendan Dassey en de zaak zelf. Seizoen 2 is nog meer bizar omdat  we hier dieper ingaan op elk bewijsstuk dat in het vorige seizoen in twijfel werd gebracht. EN Stephen Avery gewoon een kei van een advocate heeft ingehuurd die alles tot op de bodem uitzoekt.

Korte samenvatting: Het eerste seizoen begint met Stephen Avery. Een man die onterecht is opgesloten voor een duur van 18 jaar wegens een verkrachting en moord. Uiteindelijk blijkt (dankzij DNA testen) dat hij onschuldig is. Kort na zijn vrijlating wordt hij echter weer opgepakt voor een moord. Deze keer wijzen alle bewijzen richting hem. Zijn DNA in de auto van het slachtoffer, haar botresten in zijn vuurkuil en o.a. een kogel met haar DNA in zijn schuur. Alsof dat nog niet genoeg is, geeft zijn laagbegaafde neefje ook nog eens toe dat hij – samen met zijn oom – de moord heeft uitgevoerd. Zaak gesloten denk je nu. Ware het niet dat de politie een flinke reden heeft om hem terug te pakken, Stephen Avery volhoudt dat hij onschuldig is, het bewijsmateriaal twijfelachtig overkomt en dat de bekentenis van Brendan Dassey gedwongen te zijn afgenomen. Dit alles zorgt voor een meeslepend seizoen vol met teleurstellingen, euforie en een steengoede advocate die elk bewijsstuk tot op het bot bestudeerd.

Nog steeds weet ik het niet. Is die man nu echt onschuldig? Of heeft hij het gedaan.. Ik wacht met smart op nieuws – of een nieuw seizoen.

Mijn cijfer: 8

series tips videoland netflix

Videoland

Mocro Maffia

Ik moet toegeven dat Nederlandse series mij niet direct interesseren (waarom weet ik niet) , maar meestal zijn ze wel echt goed. Penoza is mijn all-time favoriet, maar Mocro Maffia mag er ook zeker zijn.

Mocro Maffia vertelt het verhaal van drie vrienden die als jonge crimineeltjes met elkaar optrekken en uiteindelijk voor het grotere werk gaan. Wat begon als een kleine cocaïne handel, groeit uit tot het grootste drugsnetwerk van Amsterdam. De vriendengroep valt door jaloezie uit elkaar en gaat afzonderlijk door met de handel. Dan breekt er een grote ruzie uit wat begint met een koelbloedige en gruwelijke moord. Het vuur is geopend en er lijkt geen weg meer terug uit deze nachtmerrie met doden, gewonden en veel verdriet als gevolg. Let even op kruimeldiefje ‘Muis’, want hij speelt zo goed dat ik vermoed dat we nog veel van deze jongen gaan horen!

Seizoen 2 zit eraan te komen, maar moet nog wel geschoten worden. Duurt nog wel even ben ik bang 😉

Mijn cijfer: 8

Liar

Dit is typisch zo’n spannende thriller die je in een avond kan kijken. De serie omvat 1 seizoen van 6 afleveringen en kijkt lekker weg. Ik verwacht geen tweede seizoen omdat.. ach ja. kijk de serie zelf maar.

We beginnen met Laura. Een ambitieuze lerares die net een relatie achter de rug heeft en wel even klaar is met mannen. Dan komt ze Andrew tegen op het schoolplein. Een aantrekkelijke chirurg die al jarenlang weduwnaar is. Ze praten wat en Andrew vraagt haar uit. Ze stemt in en het blijkt een leuke avond te worden. Dan wordt ze ineens wakker in haar eigen bed en heeft het gevoel dat er iets vreselijks is gebeurd. Ze herinnert zich vage fragmenten en is ervan overtuigd dat ze verkracht is. Maar Andrew zweert dat hij haar niets heeft aangedaan. Niemand gelooft Laura want niets wijst erop dat het tegen haar zin is gegaan. Heeft Laura gelijk, is er een onbekende dader of is het allemaal verzonnen?

Mijn cijfer: 7.5

Love Island

Totaal niet spannend of meeslepend. Dit programma past wel in een avondje guilty pleasure. Als je van Temptation Island houdt dan is dit ook zeker iets voor jou. Nadeel: Een seizoen bestaat uit heel veel afleveringen en soms gebeurt er gewoon niet zo veel. Het programma werkt als volgt: 5 single vrouwen en mannen worden in een villa op Mallorca geplaatst en zij moeten de eerste dag al koppels vormen (puur op uiterlijk dus). Na een week komen er ‘re-coupling’ rondes, waarbij de man of vrouw een partner moet kiezen waar hij/zij mee door wil gaan. Diegene zonder partner gaat dan naar huis. Gooi er af en toe een single man of vrouw bij, maak het spannend door stellen weg te sturen en het spel is compleet.

Het winnende stel wint 50.000 pond en eeuwige roem op Instagram 🙂

Mijn cijfer: 8 op guilty pleasure schaal

The Handmaid’s Tale

Beste serie ooit gemaakt. En ik ben niet de enige die het zegt. Vele series komen er bij in de buurt, maar ik denk dat er geen een is waarbij de rillingen continu over je rug lopen, je naar de tv wilt schreeuwen en je na een aflevering even bij moet komen van alle impressies. Seizoen 3 wordt pas volgend jaar gepubliceerd en is nu in productie. Zodra de release datum bekend is gaat deze met stip in mijn agenda.

Voor de mensen die de serie nog niet kennen: De serie is gebaseerd op de bestseller die is geschreven door Margaret Atwood. Mocht je denken: “he, ik ga het boek gewoon lezen om alvast vooruit te lopen”. Nee, daar staat seizoen 3 niet in. Het verhaal speelt zich af in de stad Gilead. Een samenleving die ooit deel uitmaakte van de Verenigde Staten, maar dat door aanslagen, moorden in een godsdienstig regime is veranderd.

Wegens het dalende geboortecijfer en de stijging in het aantal vruchtbare vrouwen zijn er nieuwe wetten geschreven. Een wet dat voorschrijft dat vrouwen een staatseigendom zijn. Het verhaal volgt Offred – in een vorig leven June genoemd- die een van de weinig overgebleven, vruchtbare vrouwen is. Zij is gedwongen actief als dienstmaagd binnen het huishouden van de commandant van Gilead en zijn kind te dragen. Ooit was ze moeder en echtgenote en ze zal er alles aan doen om ooit weer bij hen terug te keren.

Mijn cijfer: 9.5

Mr. Mercedes

Deze serie staat nog niet zo lang op Videoland en heb ik nog niet kunnen kijken. Maar.. hij staat wel in de planning. Ik kreeg hem al meerdere keren als tip en de serie lijkt ook erg goed te zijn bekritiseerd. Een serie die gebaseerd op de boeken van Stephen King moeten wel een succes zijn 😉

De serie omvat momenteel 2 seizoenen en gaat over een psychopatische moordenaar die een gepensioneerde politierechercheur bestookt met gruwelijke brieven en mails. De rechercheur besluit op jacht te gaan naar de gestoorde moordenaar en hem op te sluiten voordat hij nog meer schade kan aanrichten. Daarvoor moet hij echter wel een paar wetten overtreden..

Ik ben heel benieuwd. Eigenlijk hoort deze niet op het lijstje omdat ik hem nog niet heb gezien, maar ik vertrouw op de aanbevelingen van mijn vrienden en wil hem jullie niet onthouden.

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.