geldvragen
10 geldvragen aan.. Purse-Oonlijk

10 geldvragen aan.. Mariëlle

In de rubriek ‘10 geldvragen aan..’ leg ik leuke Instagrammers een aantal geldvragen voor. Omdat we misschien niet vaak genoeg nadenken over ons uitgavenpatroon, hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en over het wel of niet tevreden zijn met ons salaris. Vooral sinds ik moeder ben geworden, merk ik dat het budgetteren op een laag pitje is komen te staan. Om ons drukke, werkende leven enigszins financieel in balans te houden heb ik deze rubriek in het leven geroepen. Vandaag geef ik het woord aan Marielle van het Instagram account @thuisbymariell. Ze maakt onder andere prachtige foto´s van haar zoontje Mason. Naast haar actieve Instagram bezigheden is ze dus ook moeder, verpleegster en vrouw van Jordy. Hoe zit het met de geldzaken van dit gezin van 3?


Even voorstellen:

Ik ben Marielle, 25 jaar & getrouwd met Jordy! Wij wonen samen met ons zoontje Mason (15 mnd) en teckel Bruce in Katwijk aan zee. 2 a 3 keer in de week kun je me vinden als zuster in een verpleeghuis. Hier werk ik 2 á 3 avonden in de week. Erg verschillend, maar het komt erop neer dat ik gemiddeld 20 uur per week werk.

geldvragen

 

1.Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?

Ik vind het te veel.. vaak rond de €100,- of meer. Ik probeer dit te minderen. We kopen vaak onzin dingen waar we op dat moment ‘trek’ in hebben en het vervolgens niet opeten. Voorheen werkte ik fulltime en met mijn avonddiensten erbij aten we soms geen één avond samen. Dat scheelde een hoop, waardoor we nu duurder uit zijn.

2. Wat is je grootste miskoop?

Een hoop kleding, voornamelijk voor mezelf! Na mijn zwangerschap vond ik mijzelf wat ‘dikker’ waardoor ik kleding te groot kocht. Daar heb ik nu spijt van, aangezien het veel te groot is! Nu heb ik weer mijn eigen maatje en kan ik weer lekker shoppen. Ook koop ik voor Mason niets meer op de groei. Vaak verkoop ik dit weer zonder dat het gedragen is.

3. Wat is je beste koop?

Een draagdoek voor Mason. Zowel ik als Mason vonden dit heerlijk! Ook zo handig tijdens het uitlaten van de hond, of als Mason krampjes had! Daarnaast ben ik erg gek op al mijn schoenen en jasjes. Heerlijk om mee te combineren.

4. Spaar je regelmatig? Of alleen wanneer het je uitkomt.

Voor Mason sparen wij een vast bedrag per maand en voor ons zelf kijken we wat goed uitkomt.

geldvragen

5. 1 designer item of 5 items van Zara?

1 designer item. Ik vind dit vaak van betere kwaliteit. Ook merk ik dat ik deze dan net wat vaker aan trek! Ik ben ook zo gek op tassen. Ik heb er bijvoorbeeld een paar van Louis Vuitton en Michael Kors en ik draag ze dan ook dagelijks. Hier ben ik zo blij mee, tot op de dag van vandaag nog geen spijt van deze aankopen.

 

6.  Wat zijn je favoriete winkels?

Voor Mason is dat Kidsdepartment. Dit vind ik echt een snoepwinkel! Zowel online als in de winkel. Mijn favoriete winkels zijn Bijenkorf, Nikkie, Zara en Wehkamp. Maar ik vind het soms ook heerlijk om iets leuks bij de Primark te scoren. Ik ben erg lastig met kleding dus ik koop vaak gewoon wat in de winkels waar ik iets tegen kom wat ik leuk vind.

7. Wat zou je doen met 1 miljoen?

Een groter huis kopen! Maar natuurlijk ook sparen voor ons en voor Mason. En tot slot nog even lekker shoppen 🙂

8. Ben je tevreden met je huidige salaris?

Yes! Je leeft naar wat je verdient vind ik.

9. Waar kan er in jouw huishouden nog wel op bezuinigd worden en waar zal je nooit op bezuinigen?

Met stip op 1: de boodschappen! En kleine, goedkope spulletjes die je sneller meeneemt in andere winkels en waar je vervolgens niets meer mee doet. Maar verder leven we prima zo en ben ik tevreden.

10. Hoeveel staat er op dit moment op jouw rekening?

€674,28

Aan wie draag jij het stokje over?

Ik draag mijn stokje over aan Rebecca Bout, zij js pas haar eigen opvang gestart.


Reactie Anne: Wat een leuk gezinnetje heb je Mariëlle! Zo leer je nog eens wat mensen kennen hé 😉 En je foto’s… prachtig! Kan me voorstellen dat je wilt bezuinigen op boodschappen. Je bent natuurlijk geswitcht van avondroutine naar elke avond samen eten en dat is even zoeken naar een goed patroon. No worries, iedereen heeft wel eens in deze situatie gezeten dus het komt vast en zeker goed. Kleine prullaria meenemen herken ik ook van een aantal jaar geleden. Ik kwam wekelijks thuis met vensterbank kul van de Action. Kom er nu nooit meer, wat een rust! haha. Bedankt voor je leuke antwoorden en lekker genieten van lieve Mason xx

Volg Mariëlle ook op Instagram.

Foto’s: Instagram @thuisymariell

Anne

30 jaar en nog wat, mama van Mats en Jent en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit, genieten en ook nog eens sparen en is daarom met MoneyMom gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.